Jak tohle dopadne? Elon Musk vyzval Marka Zuckerberga k souboji v kleci

22. června 2023·Články·ČTK

Dva z nejvýznamnějších technologických miliardářů světa, šéf Twitteru Elon Musk a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, se dohodli na zápasu v kleci. Jejich komunikace se rychle rozšířila na internetu a uživatelé sociálních sítí nyní debatují o tom, kdo zvítězí.

S výzvou přišel Musk, když na Twitteru napsal, že je “připravený na klecový zápas” s Zuckerbergem. Šéf firmy Meta, mateřské společnosti Facebooku a Instagramu, pak zveřejnil snímek obrazovky Muskova tweetu se slovy: “Pošli mi adresu”. “Vegas Octagon,” reagoval Musk. Oktagon je soutěžní žíněnka a osmistěnný oplocený prostor používaný pro zápasy americké organizace provozující elitní profesionální soutěž ve smíšených bojových uměních Ultimate Fighting Championship. Ta sídlí právě v Las Vegas v Nevadě.

Musk, který koncem června oslaví 52. narozeniny, zároveň svého protivníka varoval: “Mám skvělý chvat, kterému říkám ‘Mrož’, kdy prostě protivníka zalehnu a nedělám nic,” uvedl. Připojil video mrože, který se válí na zádech na břehu. “Téměř nikdy necvičím, kromě toho, že zvedám své děti a házím je do vzduchu,” dodal. Devětatřicetiletý Zuckerberg se naproti tomu dlouhodobě věnuje tréninku smíšeného bojového umění MMA a vyhrává amatérské turnaje v brazilském bojovém sportu jiu-jitsu.

Mluvčí společnosti Meta sdělil, že “ten příběh mluví sám za sebe”. Twitter na žádost o komentář nereagoval. Na sociálních sítích se mezitím strhla debata o tom, který z miliardářů by zvítězil. Zároveň se objevily humorné fotomontáže plakátů propagující avizovaný zápas.

Články - další články

Doporučujeme