Je i vaše oblíbené místo v letadle u okénka? Internet je zahlcený fotkami naštvaných cestujících

20. září 2017·Články·Redakce

shutterstock

Cestující, kteří sdílejí na svých sociálních sítích snímky z cest, jsou čím dál více rozzlobení. "Tomuto letadlu snad chybí pár oken!" komentují rozhořčeně skutečnost, že místo výhledu mají bílý plast. Jak je to možné?

Kvůli zvyšujícímu se počtu pasažérů přidávají aerolinky řady sedadel, čím je zapříčiněno to, že ne každá sedačka je u okna. A přitom právě výhled dodává letu klid a rozhled, nemáme díky tomu alespoň pocit, že sedíme v uzavřeném prostoru a není úniku. Pro cestující trpící strachem z uzavřených prostor je to noční můra.

 

 

“Toto je sedadlo 9A, nejblíže k oknu. Ale kde to okno je? Trpím klaustrofobií a rozhodně mi nepřispělo zjistit, že u mého sedadla se okno jaksi nenachází,” napsal naštvaný cestující k svému snímku na Twitteru.

O tom, kde budou sedačky umístěny, rozhodují letecké společnosti. Snahy výrobců o logické rozmístění oken tím pádem neovlivní, zda cestující u okna sedět bude, nebo bude mít smůlu. Na stránce Quora reaguje na problém pilot jménem Karl Young následovně: “Všechny okna jsou docela blízko u sebe, abyste měli z létání co nejmenší stres.” Fotografie na Twitteru ale ukazují jinou realitu.

Články - další články

Doporučujeme