Jedeme na hory: Co se zvířaty? Vyzkoušejte psí hotel nebo hlídání pro kočky

16. února 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

V lyžařských areálech platí obvykle z důvodu bezpečnosti přísný zákaz volného pohybu jakýchkoli domácích mazlíčků, zejména psů. Pokud však vyrážíte na hory a nemáte ve svém okolí někoho, kdo by vašeho mazlíka pohlídal, co s ním? Můžete vyzkoušet třeba psí hotel! Jaká jsou pro a proti?

Psích hotelů najdete v dnešní době po celé republice celou řadu. Hlavním kritériem by však neměla být pouhá blízkost k vašemu domovu. Než si objednáte jejich služby a přivezete k zaměstnancům svého mazlíčka, je lepší se na místo nejprve vypravit osobně a vše si prohlédnout.

Získáte tak mnohem lepší představu o tom, v jakých podmínkách bude vaše zvíře na pár dní ubytované a kdo se o něj bude starat. Existuje totiž široká škála možností.

Různé typy ubytování

Na některých místech jsou zvířata v drátěných kotcích nebo v boudách venku. Pokud je váš pes zvyklý žít pouze uvnitř domu se svou rodinou, může být přítomností cizích psů ve spojitosti s neznámým prostředím pořádně vystresovaný. V takovém případě se zřejmě vyplatí připlatit si za o něco luxusnější variantu, ve které jsou psi odděleni tak, že na sebe nevidí.

Je také potřeba zjistit, jak často bude pes chodit na procházku, jestli bude mít možnost se proběhnout v nějakém výběhu a kolik času se zvířaty tráví pečovatel. Některá zařízení nabízejí i zkušené psí trenéry, kteří mohou zapracovat na nežádoucím chování toho kterého pejska. Odborníci však varují, že hlavní roli ve výchově zvířete by měl hrát jeho majitel.

Abyste však mohli využít služby hotelu, je potřeba, aby váš mazlíček splňoval požadavky společnosti. Obvykle je vyžadováno očkování, základní zdravotní péče (odčervení, odblešení atd.) a určitý standard chování zvířete.

Kočky a další zvířata

Pro majitele koček, které jsou o něco samostatnější, ale zato více fixované na své prostředí, pak existuje alternativa, kdy pracovník agentury dochází za zvířetem domů. Také tato služba je u nás čím dál dostupnější. Najatý člověk obdrží vaše klíče a pravidelně za zvířaty dochází. Krmí je, hladí, hraje si s nimi a mění podestýlku.

 

Články - další články

Doporučujeme