Vyhledávání
Anglická pečeně s tradiční oblohou
Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu (240 °C).
Potřebné suroviny:
2 kg svíčkové s kostí nebo roštěnce
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžíce hořčice v prášku
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, překrojená napůl
sůl a pepř na dochucení
Na yorkshirský pudink:
200 g hladké mouky, 150 ml mléka,
2 vejce, 2 lžíce oleje nebo tuku
vypečeného z masa
Na kapustičky:
300 g růžičkové kapusty
Potřebné suroviny:
Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu (240 °C). Maso poprašte moukou, potřete hořčicí, osolte a opepřete. Do pekáče dejte olej a překrojenou cibuli, položte na ni maso a vložte do trouby. Asi po 20 minutách stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Po celou dobu pečení přelévejte maso vypečenou šťávou. Maso vyjměte z trouby a uchovejte zakryté v teple. Teplotu trouby zvyšte na 220 °C.
Na yorkshirský pudink prosijte mouku do mísy, lehce ji osolte a opepřete. Přidejte vejce a elektrickým šlehačem je vešlehejte do části mouky. Postupně přilévejte mléko a 100 ml vody. Stále šlehejte. Misky na suflé vymažte tukem, vlijte do nich těsto a vložte jedo předehřáté trouby a pečte 10 až 15 minut, až zezlátnou. (Můžete péci zároveň s masem na jiné příčce trouby.)
Přepůlené kapustičky vařte asi 5 až 8 minut ve slané vodě. Slijte a podávejte k masu a yorkshirskému pudinku.