Anglická pečeně s tradiční oblohou

25. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu (240 °C).

Potřebné suroviny:

2 kg svíčkové s kostí nebo roštěnce

1 lžíce hladké mouky

1/2 lžíce hořčice v prášku

2 lžíce olivového oleje

1 velká cibule, překrojená napůl

sůl a pepř na dochucení

Na yorkshirský pudink:

200 g hladké mouky, 150 ml mléka,

2 vejce, 2 lžíce oleje nebo tuku

vypečeného z masa

Na kapustičky:

300 g růžičkové kapusty

 

Potřebné suroviny:

Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu (240 °C). Maso poprašte moukou, potřete hořčicí, osolte a opepřete. Do pekáče dejte olej a překrojenou cibuli, položte na ni maso a vložte do trouby. Asi po 20 minutách stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Po celou dobu pečení přelévejte maso vypečenou šťávou. Maso vyjměte z trouby a uchovejte zakryté v teple. Teplotu trouby zvyšte na 220 °C.

Na yorkshirský pudink prosijte mouku do mísy, lehce ji osolte a opepřete. Přidejte vejce a elektrickým šlehačem je vešlehejte do části mouky. Postupně přilévejte mléko a 100 ml vody. Stále šlehejte. Misky na suflé vymažte tukem, vlijte do nich těsto a vložte jedo předehřáté trouby a pečte 10 až 15 minut, až zezlátnou. (Můžete péci zároveň s masem na jiné příčce trouby.)

Přepůlené kapustičky vařte asi 5 až 8 minut ve slané vodě. Slijte a podávejte k masu a yorkshirskému pudinku.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme