Vepřové řízky po moravsku

31. ledna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Morava krásná zem!

4 vepřové řízky, silnější plátek tvrdého sýra, 3 vejce, plnotučná hořčice, trochu bílého vína, hladká mouka na obalení, pepř, sůl, olej, nastrouhaný křen

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Dáme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vína a podusíme. Plátky masa dáme do pekáčku a na každém z nich uděláme ,,hnízdo,, ze strouhaného sýra, do každého vlijeme trošku rozšlehaného vejce se solí. Vložíme do hodně předehřáté trouby. Jídlo je hotové, když se sýr roztaví a vejce ztuhnou. Posypeme nastrouhaným křenem!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme