Jméno si na lístek musel dopsat: Kanye West hlasoval v amerických volbách pro sebe

4. listopadu 2020·Celebrity·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Shutterstock

V amerických prezidentských volbách hlasoval už i rapper Kanye West, který sám kandiduje na šéfa Bílého domu. Na Twitteru napsal, že dal hlas někomu, komu plně důvěřuje: sám sobě. West oznámil svou kandidaturu na prezidenta letos v červenci, jeho šance na zvolení jsou ale nulové.

“Dnes poprvé v životě hlasuji pro prezidenta Spojených států a hlas dávám někomu, komu plně důvěřuji… sobě,” napsal rapper na Twitteru. Později zveřejnil video s volebním lístkem, který odevzdal ve městě Cody ve Wyomingu.

Třiačtyřicetiletý West se označil za kandidáta na prezidenta 4. července a následně uvedl, že do listopadových voleb jde s cílem zvítězit. Uvedl také, že bude kandidovat za “Narozeninovou stranu”, “protože až vyhraju, bude každý slavit narozeniny”. Na konci července rapper uspořádal i předvolební mítink.

Westova manželka Kim Kardashianová později připomněla, že její muž trpí bipolární poruchou. O Westově nemoci hovořila již dříve a tehdy řekla, že nebere žádné léky z obavy, že by mohly ovlivnit jeho tvůrčí schopnosti.

Podle agentury Reuters se West nechal zapsat na volební lístky jen v několika málo amerických státech. Nejsou mezi nimi přitom státy označované za klíčové pro vítězství v prezidentském klání, například Florida, Pensylvánie či Michigan.

West za svou kampaň utratil několik milionů dolarů. Většina peněz pocházela z půjčky ve výši skoro sedm milionu dolarů , kterou dal sám sobě. Ve své kampani kladl West důraz na náboženství a rodinné hodnoty.

Do ohlášení kandidatury byl West považován za jednoho z největších podporovatelů prezidenta Donalda Trumpa z řad amerických celebrit.

 

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme