Knedlíky, guláš a houby! Americké herce zaujaly české delikatesy

14. října 2017·Celebrity·Redakce

Speciality české gastronomie zaujaly herce, kteří v těchto dnech natáčejí v Brdech a v Praze akční sci-fi film Alpha Code. Herečku Denise Richardsovou, známou hlavně jako partnerku Jamese Bonda z filmu Jeden svět nestačí, překvapily a nadchly léčivé účinky slivovice. Herec Bren Foster zase v brdských lesích ochutnal prý nejlepší polévku na světě - kulajdu. Při tiskové konferenci na zámku ve Zbirohu herci nešetřili chválou na krásy Prahy ani na speciality, které zde okusili.

“Překvapilo mě, že máte takový alkoholický nápoj ze švestek, který léčí nachlazení. Cítím se úplně zdravá,” řekla Richardsová. Foster zas nešetřil chválou nad polévkou plnou těch nejlepších hub nasbíraných v Brdech. “Dal jsem si první misku, druhou misku, třetí misku. Je to ta nejlepší polévka na světě,” řekl.

Ani další členové štábu se netajili náklonností k českým specialitám. “Úplně nejvíc mi chutnají české knedlíky. Bramborové. Nikdy jich nemůžu mít dost,” přiznal producent Phil Goldfine. Na tiskovou konferenci přinesl ukázat i sošku Oscara, kterou získal jako výkonný producent oceněného dokumentu The Lady in Number 6: Music Saved My Life (Dáma v čísle 6: Hudba mi zachránila život) o pražské židovské klavíristce Alici Herzové-Sommerové, která přežila holokaust.

“Je těžké přijet sem a nemít guláš, ten je skvělý. Ta omáčka a hovězí maso,” vzpomněl na své oblíbené jídlo Randy Couture, jedna z hvězd filmové akční série Postradatelní a také několikanásobný zápasnický šampion. I když o českém pivě dobře věděl, snaží se prý od něj držet dál. “Chci si udržet svou dívčí postavu,” dodal se smíchem svalovec.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme