Jako kočka a pes? Spíš jako pes a pošťák. Doručovatelku roztrhala smečka psů

31. srpna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Psi tak nějak odjakživa nemají pošťáky příliš v lásce. Co se však přihodilo na Floridě, je skutečná tragédie. 61letou pošťačku tam roztrhali psi poté, co vystoupila z porouchaného auta. Žena zraněním podlehla. Podle Poštovní služby Spojených států jsou ročně napadeny tisíce doručovatelů. Informuje o tom CNN Prima News.

K neštěstí došlo předminulou neděli odpoledne v okresu Putnam ležícím v severovýchodní části Floridy. Doručovatelce Pamele Rock se porouchalo auto. Žena tedy vystoupila a v tu chvíli se na ni vrhla smečka kříženců amerického pitbulteriéra, kteří patřili jednomu z místních. Tamní obyvatelé okamžitě zamířili Rockové na pomoc. “Jeden ze sousedů přiběhl i se svojí zbraní a vypálil několik ran do vzduchu v domnění, že psy vyplaší. To se ale nepodařilo,” popsal pro CBS News situaci šerif Joseph Wells. Rozeběhli se tedy k ženě a snažili se psy odtrhnout rukama.

Pamele ihned poskytli první pomoc a zavolali záchranku. Vrtulníkem ji převezli do nemocnice, kde jí museli amputovat paži. Několik dní na to však žena zraněním podlehla. “Lékaři se snažili zachránit její další končetiny. Dvakrát se jí zastavilo srdce a její krevní tlak byl úplně mimo… ti psi ji doslova roztrhali,” svěřila se médiím její neteř, která dodala, že s prací doručovatelky začala teprve v prosinci a moc se těšila na nová dobrodružství.

Detektivům se podařilo zjistit, že muži zákona vyjížděli k majiteli psů opakovaně. Jeho zvířata způsobila nejméně dva další incidenty. “Chovali se jako smečka hyen,” popsal stanici WJXT agresivní chování nedaleký soused. Oplocení pozemku pro ně nepředstavovalo žádnou překážku. “Normálně ho přeskočili nebo podlezli,” dodal. Policie se proto rozhodla všech pět psů humánně utratit. O osudu jejich majitele zatím není rozhodnuto. V případě prokázání viny z nedbalosti by mohl čelit obvinění z přestupku. “Spravedlnost tu máme z nějakého důvodu. Měl by mít potíže. Moc dobře o tom problému věděl a nic s ním nedělal, je přesvědčený soused.

Poštovní služba Spojených států eviduje jen za minulý rok více než 5 400 útoků psů na doručovatele. Pošta proto již několikátý rok za sebou vyzývá majitele, aby svá zvířata zajistila. Kvůli velkému počtu napadení se navíc uchýlila ke školení svých zaměstnanců v krizových situacích.

Koktejl - další články

Doporučujeme