Na Aukru se začíná dražit záhadný monolit. Vydražená částka půjde na charitu

4. března 2021·Koktejl·Redakce

Jeden ze záhadných monolitů se objevil v Otrokovicích. Foto: Blesk

Od čtvrtečního večera 4. března začíná na Aukru charitativní aukce originálního tečovického monolitu. Mystické monolity se po světě objevují už nějakou dobu, v České republice byl první spatřen na poli za obcí Tečovice v noci 11. prosince 2020 a vyvolal řadu diskuzí. Spekulace o mimozemském úkazu a další teorie vysvětluje vyjádření stavební společnosti Zlínské stavby, která aktuálně monolit věnovala do charitativní aukce. Výtěžek poputuje do Nadace Korunka a jejímu svěřenci Kubovi, kterého čeká operace a léčba s náklady 1 milion korun.

Monolit vztyčila v závěru minulého roku na poli za Tečovicemi společnost Zlínské stavby. „Chtěli jsme místním lidem zpříjemnit těžké období pandemie. A myslíme si, že se nám to povedlo. Dali jsme jim příjemnější téma k hovoru než je koronavirus, a zároveň také cíl společné procházky,“ říká Tomáš Hlavička ze společnosti Zlínské stavby. „Po naplnění prvního záměru jsme si řekli, že by monolit mohl posloužit ještě podruhé,“dodává Tomáš Hlavička.

Osoba nebo firma, která monolit vydraží, si ho může vystavit na svém pozemku. Výnos z aukce bude věnován na operaci a léčbu chlapce se vzácnou nemocí. Kubovi lékaři v prvním roce života diagnostikovali portální hypertenzi. Tato nemoc je u dětí velmi vzácná, ale bohužel u nás neléčitelná.

Foto: Tomáš Skolek / Aukro

Jedinou nadějí, jak Kubu dostat zpět do relativně normálního života, je náročná operace na klinice ISMETT v italském Palermu. „Celá vydražená částka z aukce monolitu připadá nadaci Korunka, odkud poputuje na Kubovu léčbu. Aukro z této aukce nebere žádné provize,“ sdělil CEO Aukra Michal Oškera.

Koktejl - další články

Doporučujeme