Tato psí plemena jsou tichá a patří mezi nejklidnější

19. července 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Asi každý páníček by si přál, aby jeho pejsek byl klidný a uvolněný. Vše se odvíjí od toho, jaké plemeno si zvolíte. S informací přišel server Good House Keeping.

Pořídít si pohodové štěně je krásná věc. Jsou určitá plemena, která se umí svému okolí skvěle přizpůsobit, jsou vytrvalí, dobře trénovatelní a přátelští. Mezi ně můžeme zařadit například Kavalíra King Charles španěla, Baseta, Irského vlkodava, Francouzského buldočka či Bernského salašnického psa.

Kavalír King Charles španěl

Toto plemeno je super klidné. Postupem času z něj dokážete vychovat skvělého společníka. Výborně se hodí i na výcvik terapeutických psů a nevadí jim, ani když vás budou muset doprovázet denně do práce.

Baset

Uši jim visí nízko a dokonce byste z nich dokázali uvázat i mašličku. Baset je jedno z velmi tolerantních plemen. Sice je občas tvrdohlavý a jeho výcvik bývá o to náročnější. Na druhou stranu se moc rádi mazlí a jsou schopni celý den prolenošit na gauči.

Irský vlkodav

Původně byl tento čtyřnohý chlupáč vyšlechtěn k tomu, aby zbavil irský venkov vlků. Je inteligentní, dobře vycvičitelný, citlivý a jednoduše skvělý společník.

Francouzský buldoček

Tito pejsci jsou tiší, klidní, a přizpůsobiví psi, ideální do bytu. Jejich krátké nožičky toho moc nezmůžou, a tak je často vídáme, jak po nějaké té procházce odpočívají.

Bernský salašnický pes

Sice jsou velkého vzrůstu, ale zdání klame. Tito pejsci doslova milují odpočinek a klid. Je to skvělá rasa do rodiny s dětmi, v jejich přítomnosti jsou vyloženě šťastní.

Koktejl - další články

Doporučujeme