Vydří gang na Alijašce ohrožují psi i děti. Došlo k několika útokům

11. října 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Vydry bere většina z nás za roztomilá a neškodná zvířátka. Aljašské město Anchorage ale řeší závažný problém. Skupinka vyder útočí na psy i lidi. Nedávno dokonce pokousaly malé dítě. Informace uvedli Anchorage Daily News.

Jen v září došlo ke třem útokům, při jednom vydry pokousaly malé dítě. K jednom z útoků došlo, když devítiletý Ayden Fernandez točil se svým bratrem skupinku vyder severoamerických na malém rybníčku. Jedno ze zvířat se ale od skupinky oddělilo a pokousalo ho.

Chlapec začal utíkat, ale zakopl. Vydra ho dohnala a zakousla se mu do nohy. “Má dva otisky zubů na zadním stehně, jeden na předním a ještě jednu hlubší ránu na noze,” uvedla jeho matka Tiffany Hernandez pro Anchorage Daily News. Později zase došlo k útoku, když se žena pokoušela z jezírka dostat svého psa, který se mezi vydry přimotal.

O několik dní později došlo k dalšímu útoku na psa. Úřady proto nabádají k opatrnosti, i když vydry můžou na první pohled vypadat roztomile. Není to totiž poprvé, co ve městě došlo ke konfliktu s vydrami. V roce 2019 zaútočily šelmy na dva psy a stáhly je pod vodu. Jejich majitel je zachránil, ale o život svých mazlíčků musel s vydrami tvrdě bojovat.

Koktejl - další články

Doporučujeme