Z případu utýraného pejska mrazí. Páníčkovi “netvorovi” hrozí až 6 let vězení

28. března 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Muž utýral k smrti teprve roční štěně. Policisté jeho tělo našli pohozené v igelitovém pytli. Pejsek zemřel hlady a žízní. Za svůj krátký život si ale vytrpěl dost. Jeho páníček, kterému se nedá říct jinak než netvor, se u soudu vymlouval, že neměl peníze na granule. Zanedbání jeho péče však sahala mnohem dál než jen na nedostatek jídla. Informuje o tom CNN Prima News.

Na jaře roku 2021 si mladík z Českolipska pořídil štěňátko křížence labradora s retrívrem. V prvních momentech ještě sbíral lajky na svém instgramovém profilu, kde se s roztomilým pejsek fotil. Pak už ho zřejmě “nová hračka” omrzela.

Kdyby tak pejska odnesl do útulku, nebo ho vrátil původnímu majiteli, mohlo být všechno jinak. On se však rozhodl, že si na něm pravděpodobně vybije svou frustraci. “Po většinu dne ho doma držel připoutaného za obojek na asi metr dlouhém kovovém lanku přivázaném k pantům dveří. Pes proto ležel ve vlastních výkalech a hygienické péče se mu dostávalo jen sporadicky od lidí, kteří domácnost navštěvovali a slitovali se nad ním. Máme také zaznamenaná svědectví o tom, že nebohého psa trestal bitím anebo tím, že mu misky s jídlem a vodou stavěl mimo jeho dosah, když byl přivázaný,” popsala CNN Prima NEWS mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Proč to lidé, kteří domácnost navštěvovali, nechali dojít až tak daleko, že pejska muž utýral k smrti, je otázka. Podle soudního znalce zemřel pes především hladem a žízní. “Bylo zřejmé, že tam nejspíš došlo k nějakému orgánovému selhání typu selhání jater, ledvin a podobně. Pes uhynul i vlivem dehydratace,” uvedl František Kostka, soudní znalec v oboru veterinární péče. Tělo psa se k němu dostalo už ve značném stádiu rozkladu, takže nebylo možné s jistotou popsat poranění od bití, které policii popsali svědci. Pachateli hrozí až šest let vězení.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme