Léto s Frekvencí 1: Kam vyrazit s dětmi o víkendu a jaké bude počasí? Máme pro vás aktuální informace

29. července 2017·Články·Redakce

Kam vyrazit na výlet? Kde se můžete vykooupat a nezkazí se počasí? Vítejte u letního speciálu Frekvence 1, kde vám řekneme to důležité, co byste do letních dnů měli vědět.

Počasí

V sobotu bude skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo 24 až 28 °C. Vát bude mírný západní vítr 2 až 6 m/s. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C.

V neděli bude jasno až polojasno, během dne oblačno a místy bouřky. Nejvyšší denní teploty
Vystoupají na 28 až 32 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách
přechodně zesílí. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C.

Splavnost řek

Vodáci mají sezónu v plném proudu. Sjízdné nejsou řeky v těchto oblastech: Sázava (Světlá nad Sázavou) a Vltava (VD Vrané).

Čistota vody

Kde se bezpečně vykoupat? Podívejte se ZDE.
Doporučení: Všech pět koupališť u Brněnské přehrady má vhodnou vodu ke koupání. Vyplývá to z údajů Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje, která sleduje dvacítku nejnavštěvovanějších přírodních koupališť. Mírně zhoršenou kvalitu vody má ze sledovaných míst jen rybník Suchý na Blanensku, i zde se však dá koupat.

Kde rostou houby?

Nejvyšší počet nalezených hub hlásí stále Moravskoslezský kraj.

TIPY FREKVENCE 1 NA NEJLEPŠÍ VÍKENDOVÝ VÝLET

Oslavte s dětmi Mezinárodní den tygrů v ZOO

Pražská ZOO v sobotu oslaví Mezinárodní den oblíbených šelem. Zároveň je tato slavnost upozorněním na ubývající počty tygrů v přírodě. Vezměte děti do ZOO a zažijte neopakovatelné chvíle s oblíbenou šelmou například u komentovaného krmení.

Zdravě naboso

V sobotu si můžete vyzkoušet, jaké to je, chodit bosky. Zdravou a velmi oblíbenou variantu chození můžete prozkoumat na zámku Loučeň. Bosá prohlídka zámku děti uchvátí, je to takové dovolené lumpačení, které dospělý můžou zakončit zážitkem z chůze po žhavém uhlí.

Noční dobrodružství pro celou rodinu

Na zámku v Benešově nad Ploučnicí zažijete v sobotu noční prohlídku, která je speciálně určena dětských návštěvníkům. Netradiční atmosféra vše potomky nadchne, potkají zámecké pány i pohádkové postavy. Vydejte se na velké noční dobrodružství!

 

Články - další články

Doporučujeme