Leváci nebo praváci, kdo jsou lepší řidiči? Průzkum ukázal, že na tom opravdu záleží

23. dubna 2017·Články·Redakce

Studie odborníků zjistila, že leváci způsobují více dopravních kolapsů. Co ale zvládnou lépe, jsou testy, které podstupuje každý, kdo chce získat řidičský průkaz. Teorii mají v malíčku a jde jim lépe matematika. V praxi jsou ale lepšími řidiči praváci.

Osmadvacet procent leváků dostalo pokutu za překročení rychlosti a 26 procent leváků obdrželo pokutu za špatné parkování, uvedl web dailymail.co.uk. Leváci se podle výzkumu z větší části podílejí na vážných dopravních nehodách. Studie, kterou zadal institut Car Insurance říká, že praváci řídí lépe. Ale levák bude tím, kdo lépe ovládne teorii a zná všechny předpisy. Také mají auta méně odřená od drobných otlačení o jiná auta či menší kolize při parkování. Jde právě o závažné nehody, které zkrátka častěji způsobí levák.

Studie psychologů z Velké Británie zjistila, že leváci jsou lepší v matematice a proto jim lépe půjdou logické testy v autoškole. Už se doma hádáte o tom, zda je to pravda? Pokud jste dva praváci, bude vaše domácnost po přečtení tohoto článku jistě klidnější. Levákům doporučujeme nečíst ho v autě.

Články - další články

Doporučujeme