Matka nachytala učitele, jak šikanuje její dítě

29. dubna 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: WBRZ.com

Nepříjemný incident se stal na americké škole, která je pro studenty vyžadující speciální potřeby. 12letý chlapec trpící autismem byl šikanován ze strany učitele, který byl však chycen při činu. Matka chlapce měla vše nahráno v diktafonu.

Matka 12letého Camdena Davise Milissa umístila svého syna s autismem do speciální akademie, protože doufala, že právě tato škola může chlapci pomoci s učením. Jindy usměvavý hoch byl však den ode dne čím dál tím více nesvůj, čehož si rodiče všimli. Kvůli chlapcově handicapu z něj nemohli dostat, co se ve škole děje.

Jeho máma to však nenechala plavat a přišla s plánem, který by mohl alespoň napovědět, co se ve škole děje a proč se jejich syn chová divně. Proto dala Camdenovi do školního batohu nahrávací zařízení. Když si doma poslechla zvukový záznam, nemohla uvěřit.

Chtělo se mi plakat a křičet, protože to bylo příšerné,” uvedla pro televizní stanici WBRZ Milissa Davis. “Když si pomyslím, že jsem tam svého syna posílala každý den a já o tom nevěděla,” dodala.

Je to opravdu nešťastné a rodině se moc omlouváme,” uvedla pro WBRZ ředitelka školy Linda Stone. Poté, co se nahrávka dostala na veřejnost, byl okamžitě propuštěn jeden učitel. Během následujících 48 hodin byl propuštěn další.

Šikana je hrozná i v případě, pokud se odehrává mezi dětmi. Ale pokud šikanuje vaše dítě dospělý, je to mnohem horší,” shrnula matka chlapce.

Články - další články

Doporučujeme