Mercedes a Ferrari jsou nesmiřitelní soupeři v F1 odjakživa

5. dubna 2018·Články·Daniela Procházková

Fanoušci Mercedesu v F1 si už na tituly zvykli, ale italští fanouškové po úspěchu stále žízní.

Rivalové, jak ze starých časů

F1 má opět rivalitu, jak za starých časů. Hamilton vs. Vettel. Oba čtyřnásobní mistři světa. To je ale asi jediné, co mají společné. Zatímco Hamilton působí agresivně a umí vyhrávat i ve špatném počasí, Vettel působí spíše jako „vědátor“. Oba dva patří mezi nejlépe placené sportovce světa. Avšak o „pár drobných“ (10 mil. dolarů) je na tom přeci jenom Vettel lépe. Jeho roční příjmy představují 60 miliónů dolarů.

Masovka vs. chuťovka

Ferrari i Mercedes tvoří historii F1 prakticky od jeho začátku. Kdybychom porovnávali samotné automobilky, je to jako bitka Davida s Goliášem. Ročně se prodá 2,3 miliónu Mercedesů a tržby dosahují až 153,3 miliardy eur. Ferrari je naproti tomu skutečná chuťovka. Ročně se do oběhu dostane jen 8 000 vozů Ferrari. U obou značek ale musíte sáhnout hluboko do kapes. Nejdražší sériově vyráběný model Mercedesu stojí více než 240 000 eur, Ferrari dokážete pořídit za přibližně 300 000 eur. Do nové sezony lépe odstartovalo Ferrari, Vettel v Austrálii trumfoval, Räikönnen byl třetí. Bude Mercedes kontrovat už ve víkendové Velké ceně Bahrajnu? Sledujte naživo tréninky na Sport 1 a samotné závody v neděli od 17:00 na Sport 2.

Stanice Sport1 a Sport2 ve spolupráci se závodní stájí Effective Racing připravily pro nadcházející sezonu atraktivní dlouhodobou soutěž: „Co pro tebe znamená Formule 1“. Soutěž odstartuje v březnu a potrvá až do začátku září, kdy dospěje k velkému vyvrcholení. Více informací se fanoušci dovědí na webových stránkách soutez-sport1tv.cz.  

 

 

Články - další články

Doporučujeme