Na dálnici vznikl zmrzlinový drive-thru

11. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Zmrzlinu z pohodlí auta si můžete dát na dálnici D10 u Bakova nad Jizerou. Na odpočívadle vznikl unikátní zmrzlinový drive-thru, který je jediným v České republice. Za tímto unikátem stojí podnikatel František Vágner (43), který chtěl motoristům zpříjemnit cestu.

Unikátní stánek stojí pod vyřazeným letadlem Iljušin Il-18D.  Letadlo s přiléhajícími pozemky koupil Vágner v březnu a  rozhodl se areál předělat. Nejprve v letounu byla restaurace, která už v podstatě nevynášela a naproti byl sice stánek se zmrzlinou, ale kvůli přiléhající silnici bylo pro návštěvníky poměrně nebezpečné se u tohoto stánku zastavit.

“Hned jsem věděl, že to musí fungovat jinak. Na dálnici je to o rychlosti, takže žádné fronty a čekání a navíc strach, že vám dítě cestou za zmrzlinou skočí pod auto,” uvedl Vágner pro Seznamzpravy.cz. Stánek má tak dvě výdejní okénka. “Jedno je pro řidiče, kteří chtějí jen rychle profrčet, vzít si do ruky zmrzlinu a pokračovat dál, a druhé pro pěší, kteří se chtějí trochu zdržet, odpočinout si a v klidu si dát třeba něco většího k jídlu,” dodává podnikatel.

Řidiči a Vágner si koncept velmi pochvalují. “Je to dobré. Rád si sem po práci na zmrzlinu zajedu,” řekl Tomáš Horák pro Seznamzpravy.cz . Podle Vágnera tržby stouply o sto procent. Tento malý zlepšovák je jen začátek. Majitel chce postupně celý areál přestavět. “Chci, aby areál sloužil jako oáza pro děti a dospělé na cestě z Prahy do Krkonoš či Jizerských hor. Zabaví se tu, nasytí a odpočinou před další cestou,” doplnil Vágner. V areálu se momentálně nachází letoun Československých aerolinií, dvě parkoviště, dětské hřiště, stánek s hotovkami, posezení, toaleta a zábavní prostor, kde se lidé mohou posadit do starého autobusu, policejního nebo hasičského auta.


Články - další články

Doporučujeme