Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití BEKO FRESH festival míří na východ Čech. V Pardubicích se tradičně uskuteční v prostorách dostihového závodiště.

V sobotu 16. června od 10 do 20 hodin a v neděli 17. června od 10 do 17 hodin tam bude připraveno hned několik pódií. Na nich bude k vidění nejen klasická gastronomie, ale také extrémní catering či molekulární mixologie. „Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně z Vietnamu nebo Srí Lanky, příznivci výborné kávy a entomofagie, tedy pojídání hmyzu,“ řekl za organizátory BEKO FRESH festivalu Petr Jirásek. Po oba dva dny budou v Pardubicích k vidění samá kuchařská esa. Při svých živých cooking show se v sobotu vystřídají Zdeněk Pohlreich nebo Petr Stupka, v neděli dorazí i Marcel Ihnačák.

Partnerem jsou španělské terakotové grily JATA – zdravé grilování nové generace.

www jata cz – jednička na trhu elektrických grilů.

 

Elektrické terakotové grily Jata jsou vyráběny ve Španělsku. Řemeslná ručně vyrobená deska z materiálu teracota poskytuje jedinečné vlastnosti přírodního materiálu pro grilování a lze na ní bez následků krájet. Dokonce se dá celý gril vložit do myčky. Používat je můžete jak při venkovním grilování, tak i doma v kuchyni. Terakotové grily vynikají i velmi úsporným provozem.

V široké nabídce značky Jata naleznete mnoho rozměrů stolních i kontaktních grilů včetně jejich kombinace.

Známý kulinář Petr Stupka používá terakotové grily JATA velice rád. Nezná lepší grilovací desku, než je terakota s hladkou, nepřilnavou glazurou. Dává měkké, sálavé a přitom intenzivní teplo. Upečete na ní steaky, ryby, burgry ale i lívanečky a volská oka se slaninou. A když se na terakotě po grilování ovoce či salátů připálí trochu karamelu, stačí trocha vody a drátěnkou jde lehce vydrhnout.

Více informací a kompletní nabídka najdete ZDE.

Terakotový gril Jata je skvělý!