O prázdninách na děti číhá nejvíce úrazů

22. července 2019·Články·Josefína Kováčová

Už aby byly prázdniny, těší se celý rok děti, a koneckonců i rodiče. Léto je pro všechny fantastický čas odpočinku, poznávání a dobrodružství. A v tom je kámen úrazu!

Statistiky totiž říkají, že právě o prázdninách se dětem stává nejvíce úrazů. Je to vlastně pochopitelné, je to přece období aktivit, sportování, koupání.

V devíti z deseti případů končí děti na úrazovém oddělení kvůli zlomeninám, necelá desetina úrazů připadá na poranění hlavy, hrudníku a břicha. K létu patří i popáleniny ‒ nejenom od sluníčka, ale i od táborových ohňů.

Ani sebeopatrnější dítě před úrazem neochráníte. Lékaři říkají, že není správné příliš se o dítě bát a bránit mu v prázdninových aktivitách, je ale důležité dát dětem správné zásady, jak se chovat v přírodě. Spoustu z nich znáte z vlastního dětství, mezi nejdůležitější patří nepřeceňovat vlastní síly, neskákat do neznámé vody a neprozkoumávat neznámý terén.

Dobré je myslet i na úrazové pojištění. Pojišťovna VZP, a. s. (PVZP) nabízí speciálně na prázdniny dětské úrazové pojištění Medvídek ‒ Léto 2019. Počátek pojištění si zvolíte sami, pojistná ochrana trvá dva měsíce. A na kolik to vyjde? Podle výše pojistné částky trvalých následků úrazu a hospitalizace zaplatíte 199, 299 nebo 399 korun. Medvídka si můžete sjednat na všech pobočkách PVZP i VZP ČR.

To se přece vyplatí? A pak už se nemusíte o svého potomka bát a můžete si užít bezstarostné léto.

Články - další články

Doporučujeme