POČASÍ: Víkend bude ve znamení vysokých teplot. Pak se ochladí a přijdou bouřky

24. srpna 2017·Články·Redakce

O víkendu se léto znovu přihlásí o slovo, v Čechách se teploty vyšplhají přes třicet stupňů. V neděli bude na jihovýchodě Moravy až 34 stupňů. Potom přijde ochlazení s bouřkami. V následujícím týdnu už se budou teploty pohybovat pod tropickou třicítkou, uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Chladné ráno bylo ve čtvrtek hlavně na Jizerce a Kvildě-Perle, kde meteorologové naměřili dokonce minus 2,5 stupně Celsia, nejteplejší ráno bylo na Přimdě, krásných 14,4 stupňů. Během čtvrtečního dne se teploty vyšplhají až na letních 29 stupňů.

V noci na pátek klesne teploměr na 12 °C, po ránu se ojediněle může objevit mlha. Během dne pak bude oblačno až polojasno. Teploty  okolo 25 až 29 °C, na jihu Moravy bude až 31 °C. Místy mohou přijít i srážky a bouřky, především pak v jižní části republiky.

Sobotní den bude skrz na skrz letní! Teplota 32 °C nám připomene, že je stále srpen. Během soboty se rtuť teploměru vyšplhá až na 32 °C, na jižní Moravě na 34 °C. Zejména na severu jsou pak místy hlášené přeháňky a bouřky. V neděli se očekávají nejvyšší denní teploty mezi 28 až 32 °C.

Na začátku nového týdne klesnou teploty v pondělí až k 16 °C, nejvyšší se pak budou pohybovat mezi 22 až 26 °C, na východě republiky až 29 °C. Nejvyšší denní teploty v dalších dnech očekáváme mezi 23 až 28°C, obloha bude oblačná až zatažená.

Články - další články

Doporučujeme