Takhle Kvitová popsala grázla, který ji přepadl. Půl roku kvůli němu nesmí hrát! Znáte ho?

22. prosince 2016·Články·Redakce

Pachatel útoku na tenistku Petru Kvitovou

Útočník, který v úterý ráno přepadl tenistku Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě, stále uniká. A tak se policie obrací na veřejnost se žádostí o pomoc. Ve čtvrtek zveřejnila podobiznu pachatele.

 

Mělo by se jednat o muže ve věku do 35 let, vysoký 180 cm, světlá pleť, hnědé oči, krátké hnědé vlasy, normální postava. Popis oblečení: okrová bunda, přibližně o jednu konfekční velikost větší než postava muže, volnější modré rifle, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě béžová čepice s krátkým kšiltem, tzv. „bekovka“.

Pachatel se do bytu Kvitové dostal lstí, její jméno přitom na zvonku u vstupních dveří uvedeno není. Šestadvacetiletá tenistka se v úterý večer podrobila v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou operaci prstů levé ruky. Lékaři jí operovali poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy, které hráčce poranil útočník nožem.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová agresora detailně popsala ve středu večer při výslechu na policii. “Moc dobře si tě pamatuju. Popsala jsem tě tak podrobně, že tě stejně chytí, tak se raději přihlas!” citoval Blesk její vzkaz, který mu předal mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Kriminalisté dosud nestanovili právní kvalifikaci činu a pracují se všemi verzemi včetně té, zda šlo o náhodný čin, nebo úmyslně mířené přepadení. Určité kroky policistů v trestním řízení jsou nyní závislé na aktuálním zdravotním stavu napadené Kvitové.

Rekonvalescence potrvá několik měsíců, na turnaje se bude moci vrátit podle odhadů nejdříve ve druhé polovině příštího roku.

FOTO: Policie ČR

Články - další články

Doporučujeme