Poslední chvíle Kuciaka a Kušnírové před vraždou. Co zachytily kamery?

14. května 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Facebook

Pouliční kamery zachytily 21. února poslední chvíle Martiny Kušnírové a Jána Kuciaka před smrtí. Policie získala záběry od starosty obce Velká Mača, ale po jejich vrácení se rozhodl nahrávku poskytnout médiím.

Policie doufala, že by na záběrech mohla zjistit totožnost pachatele, který mladý pár toho dne zastřelil. Starosta obce Štefan Lancz pro TV JOJ uvedl, že nahrávku dostal od policie v původním stavu. “Všechno jsem dostali nazpět v takovém stavu, v jakém jsme to odevzdali. Dokonce i data jsou nedotčená,” řekl.

Kamera se nacházela blízko jejich domu. Na záběrech jde vidět, že Martina Kušnírová (27) odjíždí 21. února v 18:27 do Galanty vyzvednout svého snoubence Jána Kuciaka (27), kterému se rozbilo auto, což potvrdila maminka nevěsty. Zhruba za 40 minut v čase 19.03 se už oba vrací zpět domu. “V podstatě to byly poslední momenty, které je zachytily živé,” uvedla pro slovenský deník Nový Čas Kušnírová. “Prožívala jsem zvláštní pocit. Sledovala jsem jejich poslední okamžiky, když vůbec netušili, co je čeká po příjezdu domů,” dodala.

Těla zavražděných objevila policie až po čtyřech dnech, když se pár neozýval rodině. Pachatel nebyl stále dopaden. Vražda mladého novináře a jeho snoubenky vyvolala na Slovensku masivní vlnu protestů, které vedly k pádu vlády.

Články - další články

Doporučujeme