Pozor na podvodné soutěže a profily na sociálních sítích pod falešnou značkou Frekvence 1!

28. února 2024·Články·Redakce

Virus and scam theme with person working with a laptop,Image: 753538214, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

Nebezpečí na sítích číhá všude. Útoky hackerů jsou čím dál častější a způsoby, jakými se dokáží dostat k vašim osobním údajům, stále vynalézavější. Bohužel to zkouší i přes značku Frekvence 1.

Čím dál častěji dostáváme do zpráv na sociálních sítích upozornění, že se podvodníci na facebooku vydávají za oficiální profil Frekvence 1 či jménem moderátorů komentují příspěvky sledujících pod našemi soutěžemi a slibují falešné výhry. Někteří si dokonce zkouší zakládat vlastní velmi amatérské webové stránky, které se mají tvářit jako ty oficiální.

Scénář je vždy velmi podobný: zaregistrujte se na této stránce, napište své údaje a výhra je vaše.

V žádném případě prosím nesdělujte nikomu na internetu svoje citlivé údaje jako číslo bankovní karty například. I když se vizuál soutěže, profil moderátora či webová stránka může tvářit reálně, jde o podvod!

Soutěže Frekvence 1 se odehrávají výhradně na oficiálních profilech našich sociálních sítích či na webu, nikoli na účtech našich moderátorů.

https://www.instagram.com/frekvence1

https://www.facebook.com/frekvence1

https://www.frekvence1.cz

 

Články - další články

Doporučujeme