Před 25 lety zemřela filmová hvězda Marlene Dietrichová! 10 jejích neslavnějších citátů

5. května 2017·Celebrity·Redakce

Německá herečka a zpěvačka Marlene Dietrichové byla jednou z největších filmových hvězd a sexuálním symbolem své doby. Hvězdu první velikosti z ní udělal německý snímek Modrý anděl z roku 1930, ve kterém ji režisér Josef von Sternberg přetvořil do provokující, drzé, lehce vulgární a velmi přitažlivé barové zpěvačky. Ještě před válkou přesídlila do Hollywoodu, kde točila s nejvýznamnějšími režiséry a hrála po boku mnoha hvězdných herců. Herečka, která díky své popularitě nastavila trendy a stala se vzorem pro další slavné hvězdy, zemřela před čtvrtstoletím, 6. května 1992.

Berlínská rodačka (27. prosince 1901) zaujala ostře nesouhlasný postoj k německému nacismu a přijala americké státní občanství. Mnozí krajané jí po válce vyčítali, že zpívala americkým vojákům v zákopech severní Afriky, Itálie a Francie, odkud útočili na rozpadající se Německo. V USA za to jako první žena obdržela Medaili svobody.

K nejznámějším filmům, v nichž Dietrichová účinkovala, patří Šanghajský expres natočený v roce 1931 a dále filmy Plavovlasá Venuše, Žena a tatrman a Maroko pocházející rovněž ze Sternbergovy tvůrčí dílny. Později pracovala například s Orsonem Wellesem na filmu Dotek zla (1957), významný je i Norimberský proces Stanleyho Kramera z roku 1961.

Mezi nejznámější písně patří její verze hitů Lili Marleen nebo skladba Where Have All The Flowers Gone (Řekni, kde ty kytky jsou).

1.„Láska je hledání doplňku svého vlastního já v tom druhém.“

2. „Láska je zdlouhavý proces jeho ukončování.“

3. „Žárlivost je vášeň, která horlivě hledá, jaké trápení by způsobila.“

4. „Průměrný muž se zajímá víc o ženu, která se zajímá o něho, než o ženu – jakoukoli – která má hezké nohy.“

5. „Láska je pro ženu zrcadlo, v němž hledá svůj vlastní protějšek.“

6. „Málokdy je muž v tak dobré náladě, jako když vypravuje o sobě.“

7. „V Americe je sex posedlostí, v ostatních částech světa je to fakt.“

8. „Zlozvyky – to co mají jiní lidé.“

9. „Lidé, kteří si mě prohlížejí, mi připomínají diváky na tenise. S tím rozdílem, že jejich hlavy se nepohybují zleva doprava, ale shora dolů.“

10. „Přátelé jsou lidé, kterým nevadí, zavoláte-li jim třeba ve čtyři hodiny ráno.“

 

Celebrity - další články

Doporučujeme