Při požáru v Teheránu spadla výšková budova! Na místě je 38 raněných. VIDEO

19. ledna 2017·Články·Redakce

Při požáru, s nímž bojují od rána hasiči v Teheránu, se zřítila výšková budova s nákupním střediskem. Státní televize oznámila, že bylo zraněno 38 osob.

“Budova Plasco je velmi stará, ježí na jihu Teheránu a jde o jednu z nejstarších budov ve městě. Využívaná je hlavně k obchodním účelům. Zraněno bylo nejméně 38 osob, byly převezeny do nemocnice a většina z nich mohla být propuštěna,” oznámila televize, podle níž jsou mezi raněnými hlavně hasiči.

Zákazníky i personál se podařilo evakuovat, ale hasiči s plameny, které je vidět do velké vzdálenosti, stále bojují. Požár vypukl v osm hodin místního času (5:30 SEČ), kdy v budově ještě nebylo mnoho lidí.

 

Les images impressionnantes de l'effondrement d…by morandini

Podle agentury AP bylo nákupní středisko Plasco postaveno před 50 lety. Byla to jedna z prvních výškových budov v íránské metropoli.

Policie kolem ní vybudovala zátarasy a podle íránské státní televize bylo k hašení povoláno deset hasičských čet. Z televizních záběrů je patrné, že se sedmnáctipatrová stavba sesula v řádu vteřin.

V 60. letech nechal středisko postaven íránský židovský podnikatel Habíb Elghánján a pojmenoval je stejně jako svou společnost na výrobu plastů. Po islámské revoluci v roce 1979 byl Elghánján souzen za špionáž a popraven. Mnoho příslušníků íránské židovské komunity po tomto procesu z Íránu uprchlo.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme