Projekt Titanic Freddie AIDS bude varovat před nebezpečnou nemocí

30. ledna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Klíčový muž života legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho představil v Praze projekt Titanic Freddie AIDS (TFA)! Bývalý umělcův komorník a kostymér Peter Freestone a autor projektu, hudebník Milan Šatník, vyráží na preventivní přednášky do českých i zahraničních škol. Děti, mladé i dospělé na nich chtějí varovat před stále nebezpečnou nemocí AIDS.

Chceme oslovit žáky základních a středních škol, ale také širokou veřejnost, abychom upozornili na pokračující nebezpečnost nemoci AIDS, o které se přestává mluvit – a je přitom čím dál více rozšířená! Je dobré mít na mysli, že pokud tato nemoc zabila největší světovou legendu a nedáme si my sami pozor, může snadno zničit i nás,” řekl na tiskové konferenci Peter Freestone, kterého ke spolupráci na projektu oslovil zpěvák Milan Šatník.

Peter byl Freediemu po boku a nápomocem v době jeho nemoci, držel ho za ruku, když umíral… Kdo jiný by měl na přednáškách o nebezpečí nemoci AIDS mluvit, než je právě on,” prohlásil mladý muzikant, který s Freestonem už několik let spolupracuje na hudebních projektech.

Je to projekt pojmenovaný podle dvou světových pojmů, lodi Titanic a Freddiem Mercurym! Oba byli potopeni vůči své velikosti maličkostí. Titanic nárazem do ledovce, z něhož byla vidět jen malá část. A Freddieho zabila neviditelná nemoc,” řekl na tiskové konferenci Šatník, který si zahrál jednoho z Mercuryho přátel v aktuálním kinohitu Bohemian Rhapsody.

Ledovec je přirovnáván k nemoci AIDS, jelikož nad hladinou je vidět malá část ledovce, která slouží jako varování, ale pod hladinou je obrovská masa ledu, jenž potopí nepotopitelné. To samé u nemoci AIDS! Na povrchu, čemuž se rozumí lidské tělo, je vidět, jak nakažený jedinec strádá, že je nemocný a něco se děje. Ale pod hladinou, uvnitř těla, je obrovský kolos, který potopí organismus,” dodal Šatník. Toho k založení projektu TFA přiměla nepříjemná zkušenost z jedné akce, kde viděl nerozvážné chování nezletilých lidí.

Projekt na jeho startu podpořili velmi vlivní lidé světového showbyznysu, jako např. kytarista kapely Queen Brian May, který celou přednášku uvede v exkluzivně natočeném.

Autory projektu už teď oslovují školy a další spolky nebo kulturní zařízení z celé republiky, ale také ze zahraničí. “Všude tam, kam nás pozvou, dorazíme a budeme šířit velmi důležitou osvětu,” dodali Peter Freestone a Milan Šatník.

Články - další články

Doporučujeme