Selfie jako důkazní materiál! Mladíka zachránila fotka před doživotním pobytem ve vězení

20. listopadu 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Erin Pinkston Precopia (Facebook)

Americký mladík byl zatčen za údajné napadení své bývalé přítelkyně. Hrozilo mu až 99 let vězení, nicméně obvinění nakonec byl staženo poté, co se ukázalo, že si všechno jeho někdejší partnerka vymyslela. Hlavním důkazem bylo totiž pořízené selfie, které prokázalo, že se mladík v době činu nacházel úplně někde jinde.

Ne nadarmo se říká, že pokud se má milostný pár rozejít, tak jedině v dobrém. V opačném případě to totiž může skončit podobně, jako se to stalo americkému mladíkovi. Tomu zazvonila u domovních dveří policie, která mu sdělila, že má příkaz k zatčení.

Překvapený mladík skončil v cele, kde se neustále ptal, co provedl. Do cely byl odveden proto, že jej bývalá přítelkyně obvinila z toho, že k ní vtrhl do domu a následně ji napadl. Za všechna obvinění dohromady mladíkovi hrozil souhrnný trest ve výši 99 let, čili doživotí.

Z cely jej nakonec po devíti měsících dostali jeho rodiče, kteří zaplatili kauci ve výši 34 tisíc dolarů (cca 770 tisíc korun), na níž si museli půjčit. Důkazním materiálem, který 21letého mladíka nakonec osvobodil, bylo pořízené selfie. Na něm byl totiž vyfotografovaný společně se svou rodinou v jednom hotelovém pokoji, jenž se nacházel více jak sto kilometrů od údajného místa činu.

Selfie bylo navíc pořízené ve stejný den a téměř totožný čas jako údajné napadení jeho bývalé přítelkyně. Ta se posléze přiznala, že si vše vymyslela, protože jejich rozchod nesla velmi těžce. Do svého přítele byla totiž velmi zamilovaná.

 

Články - další články

Doporučujeme