Tenisky, kozačky, lodičky? Boty o vaší povaze řeknou mnoho

15. srpna 2019·Články·Redakce

Vzpomínáte si na Carrie Bradshaw, která se ve filmu Sex ve městě nechtěla vzdát krásných nových bot, vrátila se pro ně proto na poslední chvíli do bytu, ve kterém plánovala budoucnost s Božským, a protože on dostal v tu chvíli ten samý nápad, sešli se v pravý čas v osudové šatně u sytě modrých lodiček? Že je to typicky americký happy end? A co naše Popelka? Díky ní přece můžeme věřit, že nové boty mění život. Nejde tedy o to, jestli si koupit nový pár, jde o to, jaký druh zvolíme, to o nás vypovídá možná víc, než se na první pohled zdá.

Kecky, vysoký podpatek, kozačky? Průzkum, který uveřejnil web brightside, přichází s charakteristikou povah podle volby bot. Ve kterých nejraději chodíte vy? A je pravda, že vysoké podpatky dodávají ženám sebevědomí?

Klasika. Tenisky

Po teniskách ráno sáhnou ženy emočně vyrovnané, které se do špatné nálady dostanou jen málokdy – a když, tak ji prostě přeskáčou v pohodlných botách. Málokdy propadají úzkostem. Stojí prostě pevně nohama na zemi. Doslova.

Pohodlně žensky. Vyšší sandálky.

V sandálkách s vyšší podrážkou potkáváme ženy, které milují nakupování, ale nechtějí trávit hodiny po obchodech na jehlách. A povahově se s tímto výběrem shodují – vášnivě smýšlející, ale poměrně konzervativní v jednání.

Jako baletka. V balerínách

Heslo je: pohodlí především. A to i v přemýšlení o druhých – je vám jedno, co si o vás kdo myslí, máte svých starostí dost. Zároveň ale, pokud ženu v balerínách požádáte o názor, řekne vám ho bez servítek.

Kozačky nejen v zimě?

Na první pohled působí ženy v kozačkách možná agresivněji a méně přístupně, což ale nemusí být pravda, pokud je venku zima a křehké pohlaví se potřebuje jednoduše zahřát. V chladném a deštivém počasí je tento typ bot velmi oblíbený a úplně tak nesouvisí s povahovými rysy. Otázkou je, nakolik je nošení kozaček v létě otázka zahřátí a nakolik touhy vynikat.

Kamínky, třpytky a flitry

Ženy, které se rády zdobí, vybírají i obuv tak, aby sedla k jejich povaze – oblibu ve všem, co se třpytí, mají nekonfliktní povahy s velkým smyslem pro detail, které mnohem víc než naživo mluví skrze svou vizáž.

Nohy do nebe? Na jehlách

Nahoře se udrží jen ti, kteří se nebojí riskovat. A to platí i o vysokém podpatku. Jsou jehly součástí vašeho denního šatníku? Pak si užíváte pozornost okolí a když máte sen nebo cíl, uděláte vše pro jeho realizaci. Podpatky dávají vašemu sebevědomí vykřičník.

Platforma jen pro některé

Máte dobrý plat i formu. Máte tedy na platformu – v posledních  letech se mezi nejdražší a nejoblíbenější boty zařadily právě ty na platformě, které ale nejsou pohodlné pro všechny. Pokud vám sednou, máte podle všeho výborné sociální cítění, empatii a na sociálních sítích ohromujete svými příspěvky internetový svět. Prostě v tom umíte chodit.

Boty od předních návrhářů

Pokud dbáte na to, aby si vaše nohy užívali jen opravdu top kousků od návrhářů předních značek, pak jste člověk, který snese nepohodlí za cenu oblíbenosti a pozornosti. Žena v jedinečných botách míří vysoko – jak ve výběru bot, tak ve výběru partnera a pracovní pozice.

Pohodlí především

Ženy, které upřednostňují pohodlnou obuv, jsou skvělými kamarádkami a nikdy nezkazí žádnou legraci. Nečekejte od nich “kudlu v zádech”, nezradí vás. Vědí, jak těžce se hledá kvalitní přátelský vztah – stejně jako pohodlná obuv.

Články - další články

Doporučujeme