Tenisový svátek se blíží – UniCredit Czech Open

5. června 2017·Články·Redakce

Nejkvalitnější a nejprestižnější mezinárodní tenisový turnaj mužů kategorie ATP Challenger Tour na území České republiky proběhne od 5. do 10. června v areálu prostějovského tenisového klubu.

Jedná se o 24. ročník největšího česého turnaje s dotací 150 tisíc dolarů.
Ambasadorem turnaje je jeho trojnásobný vítěz Radek Štěpánek.

„Turnaj je velice silný, ale jak už to známe, hráčské pole ovlivní Paříž,“ konstatovala na otvírací tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Černošková. Hraje se opět druhý týden grandslamového Roland Garros. „Proto doufáme, že se přihlášeným hráčům a kandidátům na volné karty nebude v Paříži dařit tak strašně moc, aby přežili první týden,“ prohlásila s nadsázkou šéfka turnaje.

Z Čechů jsou zatím v hlavní soutěži Jiří Veselý a Adam Pavlásek. Nebudou chybět ani obhájce loňského triumfu Michail Kukuškin nebo bývalý osmý hráč světa Janko Tipsarevič, který letos vyhrál už čtyři challengery. Divoké karty jsou připraveny pro Argentince Diega Schwartzmana, bývalou světovou pětku Tommyho Robreda a Slováka Martina Kližana.

Finále turnaje se odehraje v sobotu 10. června od 11.00. Předcházet mu bude autogramiáda (9.30) a tenisová exhibice (10.00), která se ponese ve znamení olympijských vítězů. Proti sobě ve čtyřhře nastoupí tenisový král ze Soulu Miloslav Mečíř s vítězem z Ria, judistou Lukášem Krpálkem a oštěpařem Janem Železným s vítězem ze Salt Lake City, akrobatickým lyžařem Alešem Valentou. Rozhodčím exhibice se stane ambasador turnaje Radek Štěpánek.

Články - další články

Doporučujeme