To neměl dělat! Soutěžící snědl nejpálivější papričku na světě

12. dubna 2018·Články·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto Youtube

Soutěž v pojídání chilli papriček dopadla pro 34letého soutěžícího pobytem v nemocnici. Když snědl nejpálivější papričku na světě, která se jmenuje Carolina Reaper, začal pociťovat neúnosné bolesti hlavy a krku. Podle lékařů je to vůbec poprvé, co paprička způsobila někomu takové bolesti.

Soutěžící začal pociťovat intenzivní bolest v oblasti krku a hlavy prakticky hned po snědení papričky. Do nemocnice byl odvezen poté, co během následujících dní prožíval sekundové, extrémní bolesti hlavy. Tento stav se označuje pod pojmem Thunderclap headache, což je silná, explozivní bolest hlavy s maximem intenzity během 60 sekund od počátku vzniku bolesti.

Doktor Kilothungan Gunasekaran z interní kliniky Bassett Medical Center v New Yorku uvedl, že po pacient popsal bolest hlavy jako silnou bouřku. Byl to však první případ, který zažil. “V minulosti nebyly hlášeny žádné případy sekundárních reakcí na papriku nebo kajenu, ale požití kajenského pepře bylo spojeno s koronárním vazospasmem a akutním infarktem myokard,” uvedl Gunasekaran.

Mužovy symptomy po čase zmizely a následné vyšetření po pěti týdnech ukázalo, že je opět v pořádku.

Články - další články

Doporučujeme