Trápíte se kvůli akné? Vědci tvrdí: Našli jsme způsob, jak se ho konečně zbavit!

16. dubna 2017·Články·Redakce

shutterstock

Období dospívání doprovází různé nešvary. Jedním z těch viditelných je akné, které dokáže pěkně potrápit - a to bohužel nejen dospívající mládež. Často přetrvává i v dospělosti, pode statistik s ním bojuje až 80 procent lidí ve věku od 11 do 30 let. Často je příčinou velkých psychických problémů.

Podle výzkumu British Skin Foundation myslelo na sebevraždu kvůli akné 20 procet lidí! Revoluční řešení prý nyní objevili vědci z Kalifornie, píše Independent. Dermatologové řeší spíše následky než příčinu vyrážek, protože jim zatím nebyl všeobecný faktor, vinou kterého akné vzniká, známý. Všeobecně se ví o vlivu hormonů, životním stylu, nedostatečné hygieně.

Na Kalifornské univerzitě v San Diegu na to ale, zdá se, konečně přišli! Vědci se tam rozhodli zatočit s akné a vyvinuli unikátní vakcínu. Bakterie jménem Propionibacterium acnes, která za protivné pupínky může, je ale v mnoha ohledech našemu těla prospěšná. Bylo tedy potřeba přijít na to, jak se zbavit jejího vlivu na akné. “Našli jsme protilátky na toxickou bílkovinu, kterou bakterie acnes vylučuje do kůže a ta právě způsobuje zánětlivá ložiska,” uvádí vedoucí týmu Eric C. Huange. Tím se tedy zastaví tvoření pupínků!

Výsledky dosavadního testování byly pozitivní a nyní čeká vakcínu testy v laboratořích, aby příště pomohla třeba právě vám. Jde o revoluční objev, který by mohl vyřešit nejedno fyzické i psychické trápení.

Články - další články

Doporučujeme