Umělec ve Francii se promění ve slepici. Předtím žil v medvědovi a jedl žížaly a brouky!

30. března 2017·Články·Redakce

Francouzský umělec Abraham Poincheval, který dříve strávil dva týdny ve vycpaném medvědovi, se na několik týdnů promění ve slepici. Bude sedět ve skleněném inkubátoru na vejcích dokud se nevylíhnou. Zahřívá je tělesným teplem, uvedl zpravodajský web BBC.

Jeho počin budou moci sledovat návštěvníci pařížské moderní galerie Palais de Tokyo. Sám umělec očekává, že na vejcích bude sedět 21 až 26 dní. “Vlastně se stanu kuřetem,” oznámil.

Čtyřiačtyřicetiletý Poincheval zahájil své vystoupení s názvem “Oeuf” (Vejce) ve středu. Vejce jsou umístěna v nádobě pod jeho židlí. Vyšší tělesnou teplotu potřebnou k vylíhnutí vajec Poinchevalovi zajistí speciální deka. Rovněž bude jíst jídla, jako například zázvor, která mu teplotu prý zvýší.

 

#palaisdetokyo #abrahampoincheval

Příspěvek sdílený cdfm (@pariscauderan),

Vejce bude moci opustit jen na třicet minut denně. Tento čas využije k jídlu. S novým projektem přichází necelý měsíc po představení “Pierre” (kámen), při němž se nechal zavřít do vápencového kamene, který mu byl opracován přesně na míru.

V dubnu 2014 pro změnu dva týdny žil ve vycpaném medvědovi v pařížském muzeu lovu a přírody. Jedl při tom žížaly a brouky, aby tak připodobnil stravu zvířete.

 

#abrahampoincheval #ourse #palaisdetokyo #artcontemporain

Příspěvek sdílený Sarah Sigal (@sarahsigal),

Poincheval věří, že nejlepší pochopení vychází z naprostého ponoření se do děje, nikoliv sledování situací z dálky. O osudu kuřátek, pokud se jeho počin zdaří, se rozhodne po Velikonocích.

Zdroj: ČTK

#AbrahamPoincheval la pierre

Příspěvek sdílený Nezumi Dumousseaux (@nezumiwo),

Články - další články

Doporučujeme