United Airlines po skandálu s vyvlečeným cestujícím: Více než 250 tisíc korun pasažérům, kteří se vzdají letu!

27. dubna 2017·Články·Redakce

Snímek boeingu těsně nad mořem vyvolal rozruch mezi piloty. Reprofoto YouTube

Americká letecká společnost United Airlines nabídne až 10.000 dolarů (přes 246.000 Kč) těm pasažérům, kteří se v případě přeplněného letu dobrovolně vzdají svých sedadel. Na některé lety bude také prodávat méně letenek. Aerolinky se dnešním oznámením podle deníku Financial Times (FT) snaží napravit svou pověst, kterou poškodilo nedávné násilné vyvedení jednoho z pasažérů z letadla.

Devětašedesátiletý americko-vietnamský lékař při tomto incidentu na chicagském O´Haraově letišti přišel o dva zuby, měl zlomený nos a otřes mozku. Záběry z letadla kolovaly na sociálních sítích a vyvolaly velké pobouření. “Naše vyšetřování ukázalo, že mnoho věcí se ten den pokazilo,” uvedl v prohlášení šéf společnosti Oscar Munoz. Jedna věc je podle ně jasná: oficiální postupy aerolinek se dostaly do konfliktu s hodnotami firmy a s tím, co je správné. “Pro nás pro všechny to byl bod zlomu,” dodal Munoz.

Společnost v prohlášení uvedla, že se bude snažit omezit na minimum vznik situací, kdy pasažérů bude více, než je míst, a některý z cestujících se bude muset nedobrovolně letu vzdát. Toho chce docílit vyššími kompenzacemi a tím, že personál bude moci nabídnout například přesun po zemi. Na lety, kde je těžké najít dobrovolníka, bude firma prodávat méně letenek. To se týká například malých letadel nebo koncových letů do nějaké destinace.

Aerolinky v prohlášení znovu uznaly chybu. “Velmi se omlouváme za to, co se stalo, a za naši počáteční reakci,” uvedly. Společnost zprvu incident bagatelizovala a omluvila se až po několika dnech po kritice veřejnosti.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme