V Německu hrozí vyděrač otrávením potravin

28. září 2017·Články·Redakce

Neznámý vyděrač hrozí otrávením potravin v německých obchodech, pokud nedostane miliony eur. V jihoněmeckém Friedrichshafenu se už několik otrávených produktů s dětskou výživou našlo. Policie, která po podezřelém už pátrá, to ve čtvrtek uvedla na tiskové konferenci v jihoněmecké Kostnici. Veřejnost vyzvala ke zvýšené opatrnosti.

Server listu Bild uvedl, že výhrůžka přišla už v sobotu 16. září celé řadě firem, které prodávají i potravinové produkty, včetně společností Aldi, Lidl, Rossmann či DM. Policie to zatím nepotvrdila, na tiskové konferenci uvedla, že se k názvům firem vyjadřovat nebude. Vyděrač podle Bildu požaduje deset milionů eur (261 milionů Kč).

Policie nicméně informovala o záznamu z bezpečnostních kamer v jednom z obchodů, který podle ní nejspíš ukazuje podezřelého. Muži, který hrozí otravou potravin po celém Německu i v zahraničí, je podle policie nejméně 50 let, je sportovní postavy a středního vzrůstu.
Na případu nyní pracuje zvláštní vyšetřovací komise. Policie německé občany vyzvala, aby při nákupu potravin kontrolovali, jestli s nimi nebylo manipulováno.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme