VIDEO: Zneužívání pravomoci? Policista to během kontroly řidičky přehnal

9. června 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Na veřejnost se dostal záznam policejního důstojníka v Tennessee, který při běžné kontrole vozu začal obtěžovat řidičku. 29letá žena si to však nenechala líbit a proti policistovi podala trestní oznámení.

29letá Patricia Aileen Wilson zažalovala policejního důstojníka Isaiah Lloyda kvůli tomu, že ji na silnici neoprávněně zastavil a bezdůvodně prováděl kontrolu, která přišla řidičce zcela zbytečná. Na záznamu, který pořídila kamera v důstojníkově autě, jde vidět, že žena musela rozkročit nohy a důstojník ji prohledával.

Důvodem podle strážníka byla skutečnost, že žena neměla zapnutý bezpečnostní pás. Během ohledávání, které ženě přišlo už nevhodné, protože si musela kvůli tomu trochu povytáhnout tričko, se jí zeptal, jestli užila nějaké drogy. Patricia odpověděla, že nikoli. Přesto po ohledání jí zkontroloval ještě pozornost pomocí sledováním pohybu jeho prstu.

Celá kontrola trvala zhruba deset minut Je to čas, na který řidička nejspíš nezapomene. O tři hodiny později dokonce důstojník zastavil ženu znovu. To už však měla v autě své děti. Zastavil ji kvůli tomu, že měla příliš tmavě zabarvená skla a že jela mimo silnici.

Žena trvá na svém, že důstojník Lloyd zneužil svého postavení, aby ji mohl sexuálně obtěžovat. Jako kompenzaci žádá 100 tisíc dolarů (2,2 milionů korun).

Vrchní státní zástupce připustil, že jeho počínání během dvou zastavení řidičky a následné kontroly se neslučuje s tím, jak byl vycvičen, nicméně uvedl, že není dostatek důkazů pro to, aby bylo zahájeno proti Lloydovi trestní řízení. Důstojník je proto stále ve službě.

Články - další články

Doporučujeme