5 erotických klasických filmů, které byste měli znát!

23. června 2016·Zábava·Luboš Procházka

Pro některé herečky byly sexy filmy doslova odrazovým můstkem v kariéře. Znáte erotickou filmovou klasiku? Pokud ne, rychle to napravte!

Belle de jour – Kráska dne

Možná jste o tomhle filmu neslyšeli, ale představitelku hlavní role téhle erotické klasiky jistě znáte. Catherine Deneuve patří dnes k největším dámám nejen francouzské kinematografie. Ve snímku Louise Buñuela hraje manželku v domácnosti. Nudí ji její úspěšný manžel. Své fantazie prožívá nejdřív jen ve snu, následně jako prostitutka.

Basic Instinct – Základní instinkt

Tak to je naprostá klasika, která katapultovala Sharon Stone mezi top světové herečky. A to nejen kvůli legendární scéně s nohou přes nohu. Ve filmu má navíc lesbickou přítelkyni, je podezřelá z vraždy a svádí rafinovaně Michaela Douglase. Tenhle film je nabitý vzrušením i hororem.

9 Songs – Devět písní

To je další erotická klasika. Nízkorozpočtový film se natáčel bez scénáře, s malým štábem a ruční kamerou. Jednoduchý děj se odvíjí retrospektivně. Hlavní hrdina Matt letí přes Antarktidu a vzpomíná na svůj vztah s Lisou. Sexuální scény nemají za úkol diváky šokovat. Devět písní chce jen ukázat, co dělá čerstvě zamilovaný pár za dveřmi ložnice.

Nine ½ Weeks – 9 a ½ týdne

Přesně tak dlouho trvala milostná aféra, kterou prožili Kim Basinger a Mick Rourke ve stejnojmenném filmu. Hrátky s kostkou ledu, čokoládový sirup, mléko a zavázané oči – to je klasika, která omámila už spoustu žen. Zopakujte si ji!

Lie with me (Miluj mne)

Stres, který vnímá doma kvůli vztahu svých rodičů, řeší mladá Leila (Lauren Lee Smith) spoustou jednorázového sexu. Na večírku se setká s Davidem (Eric Balfour) a oba se spolu ocitnou v jedné posteli. Nejdřív je pro ně sex způsobem komunikace, ale Leila si uvědomuje, že její vztah s Davidem je jiný a mohl by spoustu věcí změnit.

Tak co si dneska večer pustíte? Třeba tu Sharon?

 

Zábava - další články

Doporučujeme