Dámský klub: Fungujete jako sběrna těch nejlepších školních vtipů?

26. října 2015·Zábava·Redakce

Od povinné školní docházky už nějaký ten rok uběhl a vy i přesto v hlavě uchováváte ty nejlepší vtípky, které se kdy nesly třídou? A nebo je to přesně naopak a nepamatujete si ani jediný. Dnes se o tom budeme bavit v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

O Pepíčkovi

Možná, že jediný vtip, který si pamatujete je infantilní fórek o Pepíčkovi, který si s sebou nesete už od první třídy. Jiný vtip si prostě nejste schopni zapamatovat. Pak nepochybujte o své paměti, ale berte to tak, že spousta lidí si prostě vtipy nepamatuje. Skupina vědců zkoumala tuto problematiku a zjistili, že ty nejlepší vtipy mívají většinou netypickou dějovou linii. To je dělá vtipnějšími, ale zároveň i hůře zapamatovatelnými.

Existuje i poměrně velká skupina lidí, kteří vtipy neumí vyprávět, a když už se do toho pustí, pak prozradí pointu hned na začátku. Podtrženo, sečteno: jsou lidé, kteří by se vyprávění vtipů měli raději vyhnout a spokojit se s rolí posluchače. 

Chodící sbírka vtipů

Možná znáte vtipy ještě ze školních let, z práce nebo z hospody. Ať už jste je pochytili kdekoli, umíte si je zapamatovat a navíc máte ten dar, že je použijete ve správnou chvíli. Jestli má navíc váš přednes ty správné grády, pak jste jistě mezi přáteli i ve společnosti oblíbeným bavičem. V takovém případě se s vámi člověk jistě nenudí. 

A jak jsou na tom s vtipy moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Nikdy mi vyprávění vtipů nešlo, nejsem schopná si je zapamatovat, a to mi hrozně vadí. No, možná takový to: „Šli dva a prostřední upadl“ 🙂

Markéta: Tak vtipy jdou úplně mimo mě. Zasměju se, zapomenu. Nedaří se mi zapamatovat ani jediný 🙂

A jak jste na tom se vtipy vy? Pochlubte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Zábava - další články

Doporučujeme