Ženu trápily silné menstruační bolesti. Jejich příčina ji šokovala

18. listopadu 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Většina žen se s menstruačními bolestmi někdy v životě setkala. Když ovšem ženu s příjmením Hack bolesti pravidelně ochromovaly a nebyla ani schopná spát v noci na levém boku, zamířila k lékaři. Co zjistil všechny naprosto šokovalo.

Lékaři brzy zjistili, že příčinou potíží byl pravý vaječník. Žena na něm měla rozměrnou dermoidní cystu neboli teratom. Teratom je poměrně vzácná forma jakéhosi nádoru, který vzniká z embryonálních tkání již během vývoje plodu v děloze matky. Stává se tak například, když jeden ze sourozenců “pozře” druhého, nebo když dojde k chybě v dělení buněk.

Při tomto zvláštním nádoru uvnitř těla vzniknou části kostí, trsy vlasů, zuby, tuková tkáň, mozková hmota nebo výjimečně dokonce oko. Přesně tak, je to docela děsivé. A právě v případě Hack byl součástí ovariální dermoidní cysty lidský zub.

Když jí ho během operace lékaři vyjmuli, žena tomu nemohla nejprve vůbec uvěřit. Spolu s ním vyjmuli z jejího těla také cystu o velikosti pomeranče, která celou dobu působila nepříjemné bolesti.

Hack v minulosti neužívala hormonální antikoncepci, protože jí vadily vedlejší účinky. Po tomto zjištění jí však lékaři doporučili, aby pilulky začala užívat. Sdělili jí, že by tím měla eliminovat možné bolesti v budoucnu a dostane s nimi lépe svůj cyklus do rovnováhy. Žena se po operaci zotavila dobře a zdá se, že to nejhorší má už za sebou. Šokující zjištění, že měla na vaječníku zub, již ovšem z hlavy zřejmě nedostane.

VAROVÁNÍ! Galerie obsahuje snímky jen pro silné povahy.

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme