Frekvence 1 představuje hru Stratocaching 2014

5. října 2014·Zábava·Luboš Procházka

GPS navigace, zeměpisné souřadnice a dostatek trpělivosti. To je základní výbava, kterou musíte mít pro hru na pomezí sportu a turistiky - geocaching. My vám představíme hru, která posouvá hledání kešek ještě dál. V tomto případě spíš ještě výš.

Co přinese letošní ročník

5. října proběhne beta test hry Stratocaching 2014. Test spočívá v tom, že po celé České republice bude rozmístěno 12 kešek, které budou geocacheři hledat. Při tomto hledání se vyzkouší technologie, která bude pak naplno využita 25. října. Poslední říjnovou sobotu vylétne z Prahy balón, ze kterého postupně vypadne dvanáct čtyřiceticentimetrových javorových semínek. A právě ty budou cílem hledání geocacherů. Kudy balón poletí a kam doletí, to nikdo neví. Záleží i na tom, jaké bude počasí. Každopádně v balónu bude videokamera, která celý let zaznamená.

Loni se zadařilo

Loňský ročník Stratocachingu měl velký úspěch a podle koordinátora projektu, Ivana Sobičky, šlo o skvělou zábavu, když rojnice lidí pročesávaly okolí Chrástu u Plzně a hledali semínka spadlá z vesmíru. Zapojte se letos i vy a stáhněte si už teď mobilní aplikaci na www.stratocaching.cz.

Zábava - další články

Doporučujeme