Konec vyzáblých panenek Barbie? Modelka (18) boří zažité stereotypy

24. května 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / tess_mcmillan

Ideál krásy se neustále proměňuje, většina z nás je však stále zvyklá, že modelky na molech a na stránkách časopisů bývají vysoké, hubené a tak trochu jako z jiného světa. Tato éra se však zřejmě pozvolna mění. Důkazem je mladičká Tess McMillan (18) z Texasu, kterou si modelingové agentury úplně zamilovaly. A to i přes to, že má bříško.

Typické modelky, které mají povětšinou všechny velmi podobný typ postavy a ostré rysy v obličeji již dnes nejsou takovou samozřejmostí, jakou byly ještě před pár lety. Mezi modelingovými agenturami je čím dál větší zájem o zcela odlišné typy a šance na hvězdnou kariéru tak najednou mají i lidé, u kterých by to před časem nikdo nehádal.

Jednou z nich je i dívka jménem Tess McMillan (18) z amerického Texasu. Podle svých slov toužila o kariéře v módním průmyslu již dávno před tím, než ta možnost vůbec vypadala reálně. “Opravdu, opravdu jsem to chtěla. Ale jediné, na co jsem dokázala myslet, bylo, je to reálné? Je to něco, co můžu doopravdy dělat?” svěřila se v rozhovoru pro časopis Vogue.

Tess se rozhodla jít svému štěstí naproti a na Instagramu si našla fotografku, jejíž práce se jí líbila. A nebyl to nikdo menší, než známá umělkyně Heather Hazzan. Domluvila se s ní, že portréty Tess rozešle newyorským agenturám a uvidí se, zda ji někdy někdo bude chtít použít.

View this post on Instagram

wow is this a dream?? thank you so so much @barneysny for including me in the Fall 2017 edition of The Window❤?❤ such a beautiful amazing project that was such a blast to work on. shot by @chloeledrezen

A post shared by Tess McMillan (@tess_mcmillan) on

Dívku pak poměrně překvapilo, když získala velmi nadšené reakce. Nakonec dívka navázala smlouvu s agenturou Muse Management  a první práce na sebe nenechala dlouho čekat. Po několika kampaních přicházela čím dál zvučnější jména a nakonec se Tess procházela po mole pro tak slavné značky, jako je třeba Dolce & Gabana.

Kvůli práci se dokonce přestěhovala z Texasu do New Yorku, kde nějaký čas strávila v křesťanském penzionu s jeptiškami. “Nejsem věřící, ale bylo to levné ubytování pro pracující ženy,” uvedla. Nakonec zahnízdila v Brooklynu.

Proměnlivá kariéra se spoustou cestování Tess prý naprosto vyhovuje. “Nejsem ten typ člověka, který by svůj život obzvlášť plánoval – nejsem fanynka rutiny,” prozradila na sebe. Mnohem raději než přehlídky na mole má však dívka focení. Nejen, že ji na přehlídkách stále sužuje nepříjemná tréma, ale u povedených snímků navíc miluje, že vzniká hmatatelný nový produkt.

Navzdory tomu, že ji slibně rozjetá kariéra modelky zatím velmi baví, už teď ví, že ji to táhne i jiným směrem. Aby se zbavila trémy nastoupila totiž do herecké akademie a tato disciplína ji natolik uchvátila, že by se v budoucnosti, pokud to půjde, ráda stala ještě herečkou.

Zábava - další články

Doporučujeme