Garage sale se rozmáhá i v Česku. Lidé se zbavují věcí za babku!

21. července 2015·Zábava·Luboš Procházka

V Čechách se rozmáhá garage sale. O co jde? O domovní prodej věcí, které už nepotřebujeme, běžný jev například v USA. Lidé otevřou své garáže nebo na pozemky před nimi rozprostřou všechno, čeho se chtějí zbavit a prodej může začít.

Zbavte se trpaslíků 

Oblečení, sportovní potřeby i věci pro zahrádkaření, starý nábytek nebo třeba sochu trpaslíka. To všechno chtějí lidé prodat i koupit. Zkušenosti má s tím i moderátorka Frekvence 1 Markéta Mayerová.  

“To je prostě garážový výprodej, když máš spoustu zbytečností ve svém bytě nebo domečku a je ti to líto vyhodit, protože jsou k tomu citový vazby, prodejný to moc neni, tak se to všechno vyskládá ven a prodáváš za dvacet, deset nebo pět korun. A někdo chodí, a tuhle veteš si kupuje a dělá mu to strašnou radost”.

Vybalte deky na předzahrádku a přineste limonádu s párkem

Nápad přišel z USA, Markéta Mayerová ho ale viděla už v obcích okolo Prahy. “Já jsem to viděla v amerických filmech a tak jsme si to udělali v obci, ve které bydlím a teď v tom jede už několik desítek domů. Já mám ted doma díky tomu vozík na golfové hole, i když golf nehraju, ale nekup to za sto korun.”

A jak se takový garážový výprodej praktikuje? “Na ulici se umístí stolky nebo deky,  k tomu možné občerstvení. Děti například prodávají mátové limonády za dvě koruny a k tomu se leckde i grilovalo na mobilních grilech”, dodává Markéta Mayerová. 

Prodej na vlastním pozemku je zdarma

Na svůj pozemek nepotřebujete povolení. Pokud je pozemek obecní, dohodněte si podmínky na Obecním či Městském úřadu, případně Magistrátu. 

Zábava - další články

Doporučujeme