Go Mira Go! Sportovní nadšenec Mirolav Oros vyrazí pro dobrou věc na koloběžce z Paříže do Prahy

14. července 2021·Zábava·Barbora Turková

Go Mira Go!

Vzít koloběžku nebo kolo a vyrazit napříč Evropou? Proč ne! Podobně jako se moderátor Frekvence 1 Míra Michálek vydal na cestu napříč Itálií, sportovní nadšenec Miroslav Oros odstartuje už brzy závod na koloběžce z Paříže do Prahy. A bude to pro dobrou věc.

Strávit pár dní sám se sebou, odpočinout si od běžných starostí, práce, rodiny. Pokud se podaří najít si tento čas, ideálně ho strávit aktivně, aby člověk udělal něco i pro své zdraví.” To je heslo pětačtyřicetiletého Miroslava Orose, který miluje sport a bláznivé výkony. Před deseti lety se díky svému výkonu, kdy létal tři měsíce na motorovém paraglidu a nalétal přes 9000 kilometrů, zapsal do Guinnessovy knihy rekordů.

View this post on Instagram

A post shared by Go Mira Go! (Miroslav Oros) (@go_mira_go_2021)

Před několika lety jsem se zbláznil do ježdění na koloběžce. Tento sport mi dělá radost a je prospěšný mému tělu – nebýt koloběžky, vážil bych dnes určitě více než sto kilo. V roce 2020 jsem na koloběžce přejel za 100 hodin Českou republiku,” říká Míra. Letos se rozhodl absolvovat další náročnou trasu a sportovní zážitek spojit s pomocí dětem, které to potřebují.

V rámci svého projektu se Míra spojil i se sbírkou Pomozte dětem. Přes transparentní účet mu mohou lidé poslat jakoukoliv částku. Sám Míra vloží na účet před začátkem cesty vlastní peníze, které budou spojeny s náklady na cestu. Peníze, které mu přijdou od lidí, dostane sbírka Pomozte dětem.

 

View this post on Instagram

A post shared by Go Mira Go! (Miroslav Oros) (@go_mira_go_2021)

 

A  proč zrovna Paříž? “Ani nevím… Bylo to ale místo, které mě napadlo jako první, když jsem si s myšlenkou na podobný výlet pohrával. Snad kvůli zakladateli moderních olympijských her Pierre de Coubertinovi, snad proto, že je to přes Belgii, Lucembursko a Německo ‘tak akorát’ daleko a profil trati bude koloběhu příznivý,” říká Míra.

Celá akce odstartuje 23. července, v den, kdy začínají Olympijské hry v Tokiu a výlet by chtěl zvládnout do konce nejprestižnější sportovní události léta. Během cesty by chtěl Olympiádu sledovat online, aby si ji užil od prvních do posledních okamžiků.

 

Zábava - další články

Doporučujeme