Hlavními hvězdami Radiokempů Frekvence 1 byli v Čechách Xindl X a na Moravě No Name

30. července 2021·Zábava·Iva Pavlousková

Foto: Frekvence 1

O prázdninách Frekvence 1 vyráží každou středu za posluchači po českých a moravských kempech. Radiokempy Frekvence 1 vždy začínají ve 14 hodin a vrcholí od 19 hodin koncertem hudebního hosta. Hvězdou vodáckého kempu na Sázavském ostrově byl písničkář Xindl X, v moravské Strážnici pak roztančila celý kemp slovenská kapela No Name.

Tuto středu byl hlavní hvězdou Radiokempu Frekvence 1 na Sázavském ostrově písničkář Xindl X. Součástí jeho vystoupení byl i rozhovor, který se samozřejmě stočil i na hubnutí a jak to dělá, že vypadá tak skvěle. „Všichni zhubněte a budou se s vámi bavit jenom o jídle. Píseň o hubnutí jsem napsal, ale pak jsem ji raději nehrál, ale třeba ji někdy opráším,“ prozradil na kempu Xindl X. Že má pevnou vůli prokázal, když mu moderátoři Jana Knížková a Roman Mikesch nabízeli špekáčky, které si zde návštěvníci opékali a jejichž vábivá vůně se v tu chvíli linula celým kempem. Během svého vystoupení zahrál Xindl X novinky Něco je vzduchu a SebeLoveSong z chystaného alba Terapie, které vyjde letos na podzim. „Původně jsem nechtěl v nejbližší době dělat desku, chtěl jsem hrát koncerty a připravovat se na divadlo. Ale když jsem jako většina lidí zůstal uvězněný doma, tak se ve mně ty pocity hromadily a potřebovaly ven,“ uvedl pro Frekvenci 1 písničkář. Během vystoupení chybět nemohly ani klasiky jako Anděl, Popelka, Dřevo či Byznys. Na konci pak ještě přímo na podiu podepsal modrou kytaru Frekvence 1. Hned po koncertě, písničkář ani nestihl odejít z pódia, a už zájemci o fotky a autogramy vytvořili dlouhatánskou frontu.

O týden dříve do Strážnice na Moravě dorazila kapela No Name a návštěvníci si mohli užít jejich hodinový koncert. Mimo jiné zahráli hity jako Prvá, Čím to je nebo Ty a tvoja sestra. Energické vystoupení slovenské party nenechalo nikoho klidným a roztancovalo celý kemp.

Veškeré dění z Radiokempů včetně finálních koncertů přenášela Frekvence 1 živě do vysílání. Návštěvníci kempu měli navíc možnost pozorovat při práci oblíbené moderátory Lubku Ponížilovou, Míru Michálka, Janu Knížkovou, Romana Mikesche, Tomáše Fílu a Robina Sobka. Ti odvážnější pak ještě ulovili podpisy a fotky svých oblíbenců.

Příští středu 4. srpna posádka Frekvence 1 vyrazí do kempu Stříbrný rybník. Hudebním hostem bude zpěvák a skladatel Meky Žbirka, kterého posluchači znají nejen díky jeho písničkám a lásce k Beatles, ale také z vysílání Frekvence 1, kde má svůj pořad s názvem „Tento song, Meky vybral – Meky prožil.“

Zábava - další články

Doporučujeme