Pro moji babičku, mámu i pro mě znamená manželství něco jiného. Chci zjistit, jak lidé vnímají lásku, říká autorka Podcastu Láska Nebesařová

10. ledna 2023·Zábava·Barbora Turková

Podcast Láska )Foto: Frekvence 1)

Už dnes na platformě Youradio Talk vychází nový podcast s názvem Podcast Láska. Jeho autorka Iveta Nebesařová se v něm snaží hledat odpověď na zdánlivě jednoduchou otázku: Co je to láska?

Co je to láska? Těžká otázka, na kterou valná většina z nás možná ani neumí odpovědět. A právě to se snaží změnit Iveta Nebesařová a její Podcast Láska. Nový díl bude vycházet vždy každé úterý. „Doufám, že se to lidem bude líbit, že si to poslechnou a zklidní se. První díl se hezky poslouchá a vezme vás do minulosti. Paní je 92 let a je to rozená vypravěčka,” říká autorka podcastu, která jeho přípravou a natáčením trávila rok. „Nemám ani trému, jsem ráda, že to jde ven. Je to spíše úleva.”

Lásku každý vnímá jinak, ale málokdo umí popsat, co pro něj znamená a jak ji vyjadřuje. „Sama pořádně nevím, co je to láska. Je to tak strašně hypotetická otázka, že mě napadlo se na to zeptat lidí, co je to pro ně,” vysvětluje. Původní plán byl, že se bude ptát mezigeneračně. „Každý lásku vnímá jinak. Pro moji babičku bylo manželství něco jiného, než pro mojí mámu nebo moje vrstevníky. Chtěla jsem najít, jak lidé vnímají lásku. Ptám se lidí od 99 let až po dnešní třicátníky,” popisuje Nebesařová.

Receptem na dlouhý vztah je vzájemný respekt

Jedním z příběhů je pár, který je spolu 70 let a pořád se mají rádi. „Pánovi je 99 let, paní 96 let a on jí opravoval, když řekla něco fakticky špatně. Je to akademický malíř, snaží se na sobě pořád pracovat a není senilní. Samozřejmě ho bolí vstávat, ale neskutečně mu to myslí. Je to neuvěřitelné, protože oni pořád přemýšlí o lásce, o vztazích a o tom, proč jim to tak dlouho vydrželo. Tihle radili vzájemně se respektovat a dávat si svobodu,” popisuje Nebesařová, která se živí jako PR manažerka.

Prvním hostem podcastu je paní Jana, která byla i úplně první s kým Nebesařová natáčela. „Strávila jsem s ní spoustu času a do teď si hodně voláme. Žije sama, rodinu má ve Švýcarsku, její první manžel byl letec v Anglii. Ona mluví jak kniha, má nádherný hlas. Tu mám v srdci doteď, protože je to krásný příběh,” svěřila se autorka podcastu. Nechybí ani oblíbená seznamovací aplikace Tinder, kterému je věnován poslední díl. „Pozvali jsme si asi devět lidí, kteří nám vyprávěli, jaké mají zkušenosti a jestli se tam dá najít láska. Byli tam dva lidi, kteří přes Tinder našli velkou lásku a dva, který to už úplně vzdali.” Podcast Láska bude vycházet každé úterý a vy si ho můžete poslechnout na platformě Youradio Talk.

 

Zábava - další články

Doporučujeme