Jak by dnes vypadaly slavné historické osobnosti? Umělec přivedl k životu Nefertiti nebo Napoleona

25. ledna 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Nefertiti (1370 př. n. l. – 1330 př. n. l.) Foto: Instagram / royalty_now_

Pokud patříte mezi nadšence do historie, a nebo jste s ní naopak vždycky tak trochu bojovali, tahle galerie může být právě pro vás. Grafička Becca Saladin totiž v unikátním projektu zpracovává historické záznamy, dostupné portréty a sochy a vrací díky nim významné osobnosti zpátky do života. Jak by dnes vypadali Julius Caesar, Jindřich VIII. Tudor nebo Marie Antoinetta? Ukázky práce umělkyně naleznete v galerii pod článkem.

Na dějiny se někdy díváme jako na sled nudných fakt, se kterými může být těžké se ztotožnit. Významné osobnosti jsou už mnoho let po smrti a s dnešním světem mají pramálo společného. Ale je to tak opravdu?

Za svou existenci se lidé zase až tolik nemění. Žijeme v jiných státních útvarech a jinak vypadá náš každodenní život, pocity a potřeby ale máme pořád stejné, jako naši předci z období několika set let před Kristem.

Právě tento fakt nakonec dovedl talentovanou grafičku se zálibou v historii Beccu Saladin k tomu, aby v únoru 2019 začala se svým unikátním projektem Royalty Now. Saladin využívá dostupné informace z historických záznamů, analyzuje portréty a sochy významných osobností, a na základě získaných dat vytváří portréty těch lidí, jako by žili dnes. Výsledky své práce pak pravidelně zveřejňuje na speciálním instagramovém profilu.

“Když jsem si dělala rešerše kvůli vzhledu Alexandra Velikého, našla jsem záznamy, že měl kudrnaté, zlaté vlasy a heterochromii (jedno oko modré a jedno hnědé, nebo s kombinací obojího), takže byl určitě velmi výrazná osobnost,” uvedla například grafička.

View this post on Instagram

I wasn’t aware when I started this one that Alexander the Great would look like a modern day member Harvard Crew team, yet here we are ? I did some research on his looks and it is recorded that he had curly golden hair and heterochromia (one eye blue and one eye brown or a combo of both), so he was definitely a striking figure.

A post shared by @ royalty_now_ on

Díky mravenční práci grafičky tak můžeme historické postavy vidět v úplně novém světle. Na výsledky její práce se podívejte do naší galerie.

 

Zábava - další články

Doporučujeme