»Jon Sníh« Kit Harington chce hrát Snapea v prequelu Harryho Pottera

15. října 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: ČSFD / Shutterstock

Není to tak dlouho, co byla odvysílána poslední epizoda světoznámého seriálu Hra o trůny a Kit Harrington už se nezapomíná poohlédnout někde jinde. Herec, který si v sérii podle knih George R. R. Martina zahrál jednu z hlavních postav, Jona Sněha, touží po roli v prequelu ze světa čaroděje Harryho Pottera.

Když americký herec Kit Haringtn (32) vystoupil na Ace Comic Conu v Illinois, překvapil své fanoušky přiznáním, že je velkým fanouškem Harryho Pottera. Jeho nejoblíbenější díly jsou Harry Potter a vězeň z Azkabanu a Harry Potter a Ohnivý pohár, ve kterých se příběh stává temnější a Harry dospívá.

Skutečné překvapení ale přišlo, když se ho moderátorka zeptala, koho by si chtěl zahrát, kdyby měl možnost být součástí prequelu o skupině tzv. Pobertů, tedy studentů nebelvírské koleje, mezi kterými byl Harryho otec, Sirius Black, Remus Lupin a Peter Pettigrew. “Snapea,” odpověděl s jistotou Harington.

“Snape je nejlepší postava ze všech. Má skvělý příběh. Severus Snape je nejtragičtější, nejbrilantnější, nejpůsobivější… Je to postava, kterou nenávidíte a nakonec ji milujete. Je fenomenální. Nemyslím si, že jsem pro něj vhodný, takže bych hrál Siriuse. Ale kdokoli dostane možnost hrát Snapea, dostane úžasnou postavu,” nechal se slyšet.

Spisovatelka J. K. Rowlingová, která magický svět Harryho Pottera vytvořila, již o Pobertech napsala povídku o osmi stech slovech. Film zatím v plánu není, fanoušci po něm ale velmi touží a tak není vyloučené, že je filmaři nakonec poslechnou. Společnost Warner Bros. nyní pracuje na sérii Fantastická zvířata.

Kit Harington v současnosti natáčí snímek Eternals, který vychází z komiksové předlohy Marvel Comics. Harington v příběhu ztvárňuje postavu Danea Whitmana alias Černého rytíře.

Zábava - další články

Doporučujeme