Kde je tajný popelník a jaké je nejšpinavější místo v letadle? 7 věcí, které letušky cestujícím nikdy neříkají

29. září 2016·Zábava·Redakce

Je něco, co vám letušky během letu tají a nechtějí to prozradit? Deník The Sun přišel se sedmi body, které si obvykle nechávají pro sebe. Věděli jste třeba, že v letadle je tajný popelník nebo jak staré je jídlo, které vám servírují?

1. Jídlo v letadle je až tři dny zmražené

Jídlo, které vám letušky během letu servírují, především pak u nízkonákladových společností, je všechno, jen ne čerstvé! “Pasažérům servírujeme jídlo, které je až 72 hodin zmražené,” řekla pro The Sun letuška. To ovšem mnohé vysvětluje!

2. Nejšpinavější část letadla nejsou toalety

“Nejnehygieničtější části letadla jsou stolečky a bezpečností pásy,” tvrdí podle listu oslovení odborníci. Na těchto místech se drží choroboplodné zárodky nejdéle.

3. Ráno jsou menší turbulence

Pracovníci aerolinek doporučují rezervovat si ranní lety, i když se vám nechce brzy vstávat. Proč? Během rána jsou menší turbulence. “Letecké společnosti vám nikdy neřeknou, že ráno je méně turbulencí. Je totiž menší šance, že začne bouřka. K těm dochází častěji až v odpoledních hodinách,” píše The Sun.

4. Prášky na nevolnost jsou méně účinné, když je užijete během letu

Léky na nevolnost užívejte ještě před letem. Letušky připouští, že když je rozdávají během letu, fungují spíše jako placebo.

5. Špatné chování cestujících může ovlivnit jejich další cestování

Jste ten typ cestujícího, co si na personál letadla s klidem otevře pusu? Tak na to pozor! Problémové cestující mohu letušky nahlásit aerolinkám a ty vás už při příštím výletu nemusejí chtít přepravit. 

6. Tajný popelník na palubě

Na palubě letadla se už dávno nesmí kouřit, přesto v něm ještě existuje popelník na oharky. Proč? Důvodem jsou hysteričtí cestující, kteří nedokážou bez cigarety let vydržet. Kdyby je letušky nachytaly s cigaretou třeba na toaletách, je potřeba ji bezpečným způsobem uhasit, a právě od toho tu je onen popelník. 

7. Při dešti vás čeká tvrdší přistání

“Přistání v dešti je náročné, protože letadlo se musí dráhy dotknout tak, aby nedošlo k aquaplaningu,” vysvětlují pro The Sun odborníci. Proto je někdy tvrdší přistání bezpečnějším způsobem, jak přistát!

Zábava - další články

Doporučujeme