Kráska trpěla celý život zdravotními obtížemi: Nosila v sobě svou sestru!

17. února 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Američanka Taylor Muhl měla od narození jednu polovinu těla jinak barevnou, než tu druhou. Co dlouhé roky považovala za určitou formu mateřského znaménka však ve skutečnosti bylo něco zcela jiného. Mladá žena ještě v děloze pozřela vlastní dvojče! Kvůli tomu má dnes spoustu zvláštností.

Taylor Muhl z Kalifornie byla zvláštní už v dětství. Neustále se prý své matky ptala, jestli náhodou nemá sestru-dvojče. Kdykoli se skamarádila s nějakou jinou holčičkou, byla posedlá tím, aby se stejně oblékaly a stylizovaly. Něco nepochopitelného jí zkrátka v životě chybělo.

Taylor navíc trpěla celou řadu zdravotních podivností. Jednu polovinu těla měla jinak barevnou, než tu druhou a sužovala ji řada alergií a autoimunitních onemocnění. V pubertě proto navštívila mnoho lékařů, ale nikdo z nich nedokázal vysvětlit, co za tím stojí.

Až po letech zjistil jeden z doktorů, že Taylor je ve skutečnosti chiméra. Občas se během těhotenství stane, že silnější plod pozře ten slabší, aby se zvýšila jeho šance na přežití. A přesně to se stalo i v případě Taylor. V břiše své matky prakticky absorbovala svou sestru.

Má kvůli tomu dvě sady DNA, dva imunitní a dokonce i dva oběhové systémy. Její autoimunitní onemocnění se tím zcela jednoduše vysvětlila – tělo Taylor totiž vnímá buňky její sestry jako vetřelce a neustále je napadá.

Mladá žena se naučila přijmout svou odlišnost a nestydět se za ni. I když má jedna polovina jejího těla odlišně zbarvenou pokožku a všechno na ní je trošičku větší, je Taylor hrdá na to, že je jedinečná a hýčká památku na svou nenarozenou sestru.

 

Zábava - další články

Doporučujeme