Lidé se v karanténě stříhají sami. Odborníci radí, na co si dát pozor

1. dubna 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook, Twitter, Instagram

Na celém světě uvízlo množství lidí buď v karanténě, nebo v domácí izolaci. Někteří zůstávají doma dobrovolně a ven se snaží chodit co nejméně, i když zatím jejich vláda pohyb osob neomezila. Pravidelné návštěvy u kadeřníka či holiče tak musela vystřídat improvizovaná domácí řešení.

Lidé na řadě míst po celém světě v současnosti vycházejí ven co možná nejméně a mnozí zůstali uvězněni v karanténě. Holičství a kadeřnické salony také ne všude nadále poskytují své služby a lidé jsou tak nuceni udržovat své lokny v požadované délce sami.

Jak správně tušíte, ne vždy to dopadá tak, jak by mělo. Některé pokusy skončí doslova katastrofou. Lidé se o svá vtipná díla naštěstí neváhají podělit na internetu a my tak alespoň máme čemu se zasmát.

Na co pozor

Odborníci varují, aby znudění lidé v domácí izolaci raději nechali své vlasy trochu povyrůst. Pokud ale přece jen cítí potřebu se ostříhat, měli by mít na paměti pár pravidel. Rozšířeným mýtem například zůstává, že vlasy bychom měli stříhat, když jsou mokré. Pak ale uschnou a účes může být o mnoho kratší, než jsme doufali.

Vyvarovat bychom se také měli rovných střihů, které skončí akorát viditelnými zuby a nerovnostmi. Daleko lepší je stříhat nůžkami směrem vzhůru po malých kouscích. Jednotlivé linie tak nebudou tolik patrné a lépe se skryjí nedostatky.

A v neposlední řadě bychom podle odborníků všichni měli zapomenout na sestříhávání a vrstvení. V takovém případě máte totiž katastrofu téměř jistou.

Zábava - další články

Doporučujeme