Mají peníze, úspěch a vliv. Kteří influenceři si vydělali za rok 2023 nejvíce peněz?

5. října 2023·Zábava·Redakce

Nejbohatší influenceři (Zdroj: Profimedia)

Redakce časopisu Forbes zveřejnila seznam hvězd, které si nejvíce vydělaly v roce 2023 prostřednictvím sociálních sítích. A do nich můžeme zařadit nejen instagram a TikTok, ale i YouTube.

Více než 16 miliard korun. To je obrovská částka, kterou si vydělala zhruba padesátka nejbohatších lidí na sociálních sítích za rok 2023, který navíc ještě není u konce. K tomu jim pomohlo dohromady 2,6 miliard sledujících. „Influenceři jsou pro své publikum důvěryhodnější než reklamy. Dokážou prodat produkty během několika minut. Mají obrovskou moc. Dokážou vybudit dav, který uzavře velké město,“ vysvětluje Erin Lanuti, ředitelka pro inovace v reklamní společnosti Omnicom PR Group.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený MrBeast (@mrbeast)

Na samotném vrcholu je youtuber Jimmy Donaldson neboli MrBeast, který si fanoušky získal díky propracovaným videím s kaskadérskými kousky, třeba přežití 50 hodin na Antarktidě. Dle Forbes si Jimmy za rok 2023 vydělal 82 milionů dolarů, což jsou zhruba dvě miliardy korun. Jeho jméno je spojeno i s řadou restaurací a firem a dokonce se mám stát členem představenstva, až bude dokončen plánovaný prodej společnosti.

Na třetím místě se umístila kontroverzní osoba, která je známá i v Čechách. Youtuber a boxer Jake Paul se proslavil skrz videa jak třeba jí psí žrádlo nebo se koupe v ledové vodě. Za sebou má i několik skandálů, youtube miluje vyvolávat rozruch ve společnosti, provokuje a pobuřuje. Za rok 2023 si vydělal skoro 800 milionů korun. Z žen nejvíce bodovala tiktokerka Charli D’Amelio, která je zároveň na pátém místě.

View this post on Instagram

A post shared by charli (@charlidamelio)

Jedna z nejvirálnějších hvězd internetu je tváří značky Prada a chodící reklama na Amazon, CeraVe a SKIMS, kterou spoluzaložila Kim Kardashian. Se svou rodinou natáčí také reality show a za letošní rok si vydělala zhruba 530 milionů korun. A to nutno podotknout, že jí je teprve 19 let. Mezi ženami bodovaly ještě Madison Beer či modelka a bloggerka Chiara Ferragni.

Zábava - další články

Doporučujeme